Aizvadītās nedēļas nogalē Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notika gadskārtējais Latvijas čempionāts telpās, kurā 25 vieglatlēti izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Kā informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība, šogad šim pasākumam bija jubileja – kopš 1971. gada, kad Rīgas Sporta manēžā notika pirmais oficiālais Latvijas čempionāts, šī čempionāta kārtas skaitlis bija 50.
Par 2020. gada Latvijas čempioniem kļuva 25 vieglatlēti. Divas čempionu zelta medaļas nopelnīja Iļja Petrušenko (200 m un 400 m), Elvijs Misāns (tāllēkšana un trīssoļlēkšana) un Sindija Bukša (100 m un 200 m).

Pirmo reizi Latvijas čempionu godā (pieaugušajiem) – astoņi vieglatlēti: Roberts Jānis Zālītis (60 m), Arnis Ozoliņš (1500 m), Rūdolfs Vucāns (kārtslēkšana), Patrīcija Ozoliņa (60 m/b), Lāsma Zemīte (augstlēkšana), Rūta Kate Lasmane (trīssoļlēkšana), kā arī Arnolds Ozols-Melķisis un Alevtina Gūtmane (4x100 m mix stafete).

Pēc šī čempionāta Māris Urtāns tagad ir 35-kārtējs un Elvijs Misāns – 34-kārtējs Latvijas čempions (ieskaitot arī uzvaras vasarā). 18 zelta medaļas ir Sindijai Bukšai, 16 – Ildzei Bortaščenokai, 12 – Karīnai Helmanei-Soročenkovai un Mārai Grīvai, 10 – Līgai Velverei un Uģim Jocim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!