Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pēc pretrunīgā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) lēmuma atcelt diskvalifikāciju Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA) pagaidām neplāno to pašu darīt attiecībā uz Krievijas Vieglatlētikas federāciju (VFLA).

Atcelt RUSADA diskvalifikāciju nolemts ceturtdien notikušajā WADA izpildkomitejas sēdē. Par organizācijas darbības atjaunošanu balsojuši deviņi no 12 WADA izpildkomitejas locekļiem, divi bijuši pret, bet viens atturējies.

IAAF par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015. gadā, bet arī pēc WADA lēmuma nedomā atcelt šo sodu. Kā savā paziņojumā ceturtdien norādījusi organizācija, tā ir izvirzījusi pati savus kritērijus VFLA statusa atjaunošanai.

Tiesa, viens no šiem noteikumiem ir RUSADA diskvalifikācijas atcelšana, kas tagad ir noticis, tomēr IAAF arī pieprasa Krievijas pusi atzīt savu vainu valsts atbalstītā dopinga programmā un piekļuvi Maskavas Antidopinga laboratorijai, kur glabājas vairāk kā 3000 dopinga analīžu paraugi.

Kad šie noteikumi būs pilnībā izpildīti, IAAF varētu atcelt VFLA diskvalifikāciju. Tas varētu notikt decembrī, kad Monako norisināsies IAAF Padomes sēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!