Foto: AP/Scanpix/LETA
Norvēģijas vidusdistančnieks norvēģis Jakobs Ingebrigcens ceturtdien Minhenē kļuva par divkārtēju šā gada Eiropas vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju, pēc uzvaras 5000 metros triumfējot arī 1500 metru distancē.

1500 metros 21 gadu vecais Ingebrigcens izvirzījās vadībā pēc 200 metriem un kā pirmais ieskrēja finišā, lietainos apstākļos finišējot trijās minūtēs un 32,76 sekundēs, kas ir jauns Eiropas čempionātu rekords.

Brits Džeiks Heivords ieguva sudrabu (3:34,44), bet Mario Garsija nopelnīja bronzu Spānijai (3:34,88).

Ingebrigcens nedēļas sākumā bija uzvarējis 5000 metros un ceturtdien nodrošināja 2018.gada meistarsacīkšu panākuma atkārtojumu.

Ceturtdienas panākums Ingebrigcenu ģimenei bija arī ceturtā uzvara pēdējos piecos Eiropas meistarsacīkšu finālos 1500 metros, viņa brāļiem Henrikam un Filipam iegūstot zeltu attiecīgi 2012. un 2016.gadā.

Polijas vesera metējs polis Vojcehs Novickis ceturtdien Minhenē kļuva par divkārtēju Eiropas vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju, atkārtojot 2018.gada panākumu.

Uzvarai polim pietika ar 82 metrus tālu raidījumu, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. Tas viņam padevās piektajā mēģinājumā.

Otro vietu pēc bronzas pirms četriem gadiem Berlīnē ar personisko rekordu 80,92 metri izcīnīja ungārs Halāšs Bence, trešo - norvēģis Eivinns Henriksens ar 79,45 metrus tālu raidījumu.

Uzvarētāja tautietis 33 gadus vecais pieckārtējais pasaules čempions un 2016.gada Eiropas čempions Pavels Fajdeks ar 79,15 metriem ierindojās ceturtajā vietā.

Beļģijas sportiste Nafisatu Tiama ceturtdien Minhenē aizstāvēja savu Eiropas meistarsacīkšu čempiones titulu septiņcīņā.

Tiama svinēja uzvaru, sakrājot 6628 punktus.

Viņa par 96 punktiem apsteidza polieti Adriannu Suleku un par 113 punktiem - Anniku Kelinu, kura sasniedza jaunu Šveices rekordu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ahilleja cīpslas sāpju dēļ uz startu šķēpa mešanā neizgāja Tokijas olimpisko spēļu un šī gada pasaules vieglatlētikas čempionāta sudraba medaļas laureāte septiņcīņā nīderlandiete Anuka Fetere, kura pēc piecām disciplīnām ar 4758 punktiem ieņēma piekto vietu.

Itālis Džanmarko Tamberi ceturtdien Minhenē kļuva par divkārtēju Eiropas vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju, atkārtojot 2016.gada panākumu.

Uzvaru itālis svinēja ar otrajā mēģinājumā pārvarētu 2,30 metru augstumā novietotu latiņu.

Sudrabu ar 2,27 metriem izcīnīja vācietis Tobiass Potje, bronzu ar tādu pašu rezultātu - ukrainis Andrijs Procenko.

Serbijas sportiste Ivana Vuleta ceturtdien Minhenē atkārtoja savu 2016.gada panākumu, par trim centimetriem apsteidzot Vācijas sportisti Malaiku Mihambo un otro reizi kļūstot par Eiropas meistarsacīkšu čempioni tāllēkšanā.

Vuleta, kura vairāk pazīstama ar meitas uzvārdu Španoviča, svinēja uzvaru ar pirmajā mēģinājumā sasniegtu 7,06 metrus tālu lēcienu.

Tikai trīs centimetrus no viņas otrajā mēģinājumā atpalika eksčempione Mihambo, bet trešo vietu ar 6,80 metrus tālu lēcienu ieņēma britu sportiste Džazmina Sojersa.
Vāciete Konstance Klosterhalfena ceturtdien Minhenē izcīnīja savu pirmo lielo uzvaru, Eiropas vieglatlētikas čempionātā uzvarot 5000 metru skrējienā.

2019.gada pasaules vicečempione distanci veica 14 minūtēs un 50,47 sekundēs.

Viņa par vairāk nekā piecām sekundēm apsteidza Turciju pārstāvošo Kenijā dzimušo Jaseminu Canu (14:56,91), kuras dzimtais vārds ir Viviana Jemutai un kura 2016.gadā Amsterdamā uzvarēja gan šajā, gan divreiz garākā distancē, bet Minhenē jau bija svinējusi panākumu 10 000 metros.

Trešo vietu izcīnīja britu staiere Eiliša Makolgana (14:59,34).

Medaļu vērtējumā pirmā ar piecām zelta, piecām sudraba un vienu bronzas medaļu ir Vācija.

Pa septiņām medaļām (2, 3, 2) ir Spānijai un Polijai.

Medaļas izcīnījušas 24 valstis, tai skaitā Igaunija, kuras rēķinā ir Janeka Eiglanes izcīnītā bronza desmitcīņā.

Jau ziņots, ka ceturtdien pamatsacensībās šķēpa mešanā iekļuva Latvijas šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!