Foto: Latvijas Volejbola federācija
Otrajā spēlē par trešo vietu ''Jelgavas/LU'' volejbolistes viesos, pārspēja VK ''miLATss'' un izcīnīja bronzas medaļas, savukārt finālsēriju par pirmo vietu ar uzvaru sāka ''RSU/MVS'', kas viesos ar 3:0 apspēlēja SK ''Babīte'', informēja Latvijas Volejbola federācija.

Spēlē par 3. vietu Daugavpilī pēc sīvas cīņas pirmajā setā, ko ar 25:23 uzvarēja ''Jelgava/LU'', turpmākajos divos setos uzvarēja viešņas, izcīnot bronzu 2016./2017. gada sezonā. Spēlē jelgavniecēm uzvara ar 3:0 (23, 18, 10) un sērijā 2–0. Ilze Liepiņlauska medaļu spozmi tuvināja ar 15 punktiem, Inesei Jursonei 13 punkti, bet Madarai Nemmei – 12 punkti. Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija cēlāja Anastasija Tkačenko.

"Meitenes izdarīja to, kas bija jāizdara," trešo vietu komentēja ''Jelgavas/LU'' treneris Jānis Leitis, "pirmajā setā bija līdzīga cīņa, izdevās uzvarēt, un pēc tam jau bija vieglāk."

Lūgts novērtēt aizvadīto sezonu, pēc nelielas pauzes Leitis teica: "Psiholoģiski vissarežģītākā. Līdz jaunajam gadam bija šausmīgs sākums. Teikšu tā, ja būtu iekļuvuši finālā, tad būtu līdzīgi kā iepriekšējā gadā."

"Pirms nākamās sezonas jāprasa pilsētai, kas mūs atbalsta, kādas ir mūsu prioritātes," pauda Daugavpils kluba trenere Žanna Zaņegina. "Viena mēneša laikā cīnīties par augstām vietām gan Baltijas līgā, gan Latvijas čempionātā ir ļoti grūti. Tad ir jābūt garam spēlētāju soliņam. Izlikām sevi visu Baltijas līgā, ieņemot piekto vietu, pēc tam vēl bija U-19 pārspēles. Spēlētājām sākās traumas, slimības, kas ir lielās slodzes sekas. Būtu mums pamatsastāvs, var man nepiekrist, mums vajadzēja cīnīties par pirmo vietu.

Spēlēs par trešo vietu nepatika ne sava, ne pretinieču komanda. Arī pretinieces, kurām šosezon ir bijušas daudz labākas spēles, mocījās. Tomēr viņas bija profesionālākas, garākas un, kad devās laukumā, mācēja visas citas domas atslēgt."

Ātri beidzās arī pirmā spēle par pirmo vietu. SK ''Babīte'' savā laukumā ar 0:3 (-17, -16, -20) piekāpās ''RSU/MVS''. Mājiniecēm Elīna Tetere guva 8 punktus, bet ''RSU/MVS'' rindās 20 punkti Annai Embrektei, 13 – Agijai Sidorovai un 12 – Jeļizavetai Morozovai.

"Meitenes tik ļoti ir noskaņojušās šīm spēlēm un tik gatavas uzvarēt," komentēja ''RSU/MVS'' trenere Inguna Minusa. "Viss, ko esam mācījušās pirms šim, tagad tiek likts lietā. Šodienas pārliecinošais panākums vēl neko nenozīmē. Tā ir viena uzvara, un darbs būs padarīts tikai pēc otrās. Uzvarēt grib abas komandas, un par spēku samēru vairāk varēs spriest pēc rītdienas spēles.

Šodien tāpat kā pusfinālā mūsu pārsvaru noteica agresīvas serves, ar ko neļāvām Babītes volejbolistēm izpausties uzbrukumā."

Nākamā spēle par pirmo vietu sērijā līdz divām uzvarām notiks svētdien Rīgā, ''Elektrum'' olimpiskajā centrā pulksten 15.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!