Foto: Reuters/Scanpix

Kenijieši Džofrijs Kirui un Edna Kiplagata pirmdien izcīnīja uzvaras prestižajā Bostonas maratonā, kurš norisinājās jau 121. reizi, bet Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka sacensībās nestartēja, lai gan vēl februāra vidū organizatori ziņoja, ka viņa būs dalībnieču pulkā.

Kirui vīru skrējienā finišu sasniedza pēc divām stundām, deviņām minūtēm un 37 sekundēm, kamēr otrais palika mājinieks Džeilens Rups, kurš bija par 21 sekundi lēnāks.

Tikmēr trešo vietu ieņēma Suguru Osako no Japānas, kurš no otrās vietas atpalika par pusminūti.

Savukārt dāmām Kiplagata finišēja pēc divām stundām, 21 minūtes un 52 sekundēm. Divkārtējā pasaules čempione, kurai ir 37 gadi, par 59 sekundēm pārspēja savu tautieti Rozu Čelimo, kura starptautiskā arēnā pārstāv Bahreinu, bet trešā bija mājiniece Džordana Heizija, kura atpalika vēl par deviņām sekundēm.

Kā Kirui, tā Kiplagata no konkurentiem aizskrēja distances beigu daļā.

Februārī skrējiena organizatori ziņoja, ka sacensībās startēs arī Prokopčuka, kura šajā skrējienā divreiz bijusi otrā, bet pērn ieņēma ceturto vietu. Tomēr Latvijas titulētā skrējēja vēl aprīļa sākumā atsauca savu dalību skrējienā.

Četrdesmit gadus vecā Latvijas skrējēja Bostonas maratonā piedalījusies piecas reizes un allaž finišējusi labāko četriniekā – 2006. un 2007. gadā izcīnot otro vietu, bet 2004., 2008. un arī 2016. gadā paliekot ceturtā.

Līdz šim pēdējās sacensības Prokopčuka aizvadīja pērn, kad lielā karstumā izcīnīja 12. vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Pērn Bostonā triumfēja etiopieši Atsede Baisa un Lemi Heils.

Sacensības Bostonā ir pasaules senākais maratons. 2013. gadā pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki – divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!