Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) par "reputācijas graušanu" gatavojas sūdzēt tiesā vācu televīzijas kanālu ARD, kas pagājušā gada nogalē parādīja šokējošu dokumentālo filmu par dopingu Krievijas sportā, vēsta aģentūra "Itar-TASS".

"Mēs pakonsultējāmies ar vācu juristiem, kas specializējušies šādās lietās, un domāju, ka nākamnedēļ iesniegsim divas prasības pret telekanālu ARD," izteicies KVF prezidents Valentīna Balahničevs. "Runa ir par iejaukšanos privātajā dzīvē un KVF reputācijas nomelnošanu. Mūs apvainoja filmā izskanējušie apvainojumi un mēs savu taisnību taisāmies pierādīt tiesā."

Federācijas prezidents filmas autoriem pārmet arī mānīšanos un apmelošanu. "Mēs veicām iekšējo izmeklēšanu, uzaicinājām iesaistītās personas, juristus un sākām soli pa solim analizēt ierakstu," stāsta Balahinčevs. "Noskaidrojās, ka diktora teksts, kas tiek lasīts vācu valodā, neatbilst reāli teiktajam. Turklāt ieraksts ir acīmredzami montēts, tā kā filmas autori ir pamatīgi blefojuši."

Dokumentālajā filmā tika intervēti vairāki vadošie krievu vieglatlēti, kas atzina, ka savas karjeras laikā lietojuši aizliegtos preparātus, kas bija zināms arī sporta augstākajai vadībai.

Kā zināms, nupat par dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēti pieci krievu soļotāji, olimpiskie un pasaules čempioni, un pēc šā gadījuma KVF prezidents atzina, ka daļa vainas jāuzņemas arī federācijai, kas neesot pietiekami "plānveidīgi un regulāri" realizējusi cīņu ar dopinga lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!