Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vieglatlētikas izlase uz 21. Eiropas čempionātu, kas no 27. jūnija līdz 1. jūlijam risināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos, dosies 22 sportistu sastāvā, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Eiropas čempionāts vieglatlētikā no 27.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Helsinkos. Tā būs viena no pēdējām iespējām vieglatlētiem izpildīt Londonas olimpisko spēļu normatīvu, ja tas jau nav izdarīts.

Latvijas komandā ir iekļauti septiņi šķēpmetēji - Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ainārs Kovals, Ēriks Rags, Madara Palameika, Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovala. Rags gan iekļauts kā rezervists un viņš startēs, ja kāds no trīs citiem šķēpmetējiem nestartēs.

Vēl komandā būs Ronalds Arājs (100 metri), Dmitrijs Jurkevičs (800 un 1500 metri), Jānis Leitis (400 metri un tāllēkšana), Poļina Jeļizarova (3000 metru šķēršļu skrējiens), Māris Urtāns (lodes grūšana), Elvijs Misāns, Lauma Grīva, Ineta Radeviča, Māra Grīva (visi tāllēkšana), Laura Ikauniece, Aiga Grabiste (septiņcīņa), Igors Sokolovs (vesera mešana). Startam 4x100 metru stafetē gatavojas Sandis Sabajevs, Ņikita Paņkins, Jānis Mezītis, Misāns, Arājs un Leitis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!