Foto: F64
Latvijas vieglatlēti ceturtdien izcīnījuši četras uzvaras BIGBANK Zelta līgas ziemas sezonas pirmajās sacensībās telpās, kas notika Igaunijā, Tartu universitātes sporta hallē.

No Latvijas dalībai šajās sacensībās reģistrējās 60 sportisti, pirmās vietas izcīnīja Staņislavs Olijars 60 m barjerskrējienā, Jānis Leitis tāllēkšanā, Māris Urtāns lodes grūšanā un Jānis Baltušs 400 m skrējienā.

Pirmo uzvaru Latvijai izcīnīja Staņislavs Olijars, ar rezultātu 7,74 sek\undes, iegūstot pirmo vietu 60 m barjerskrējienā vīriešiem.

Uzvara tāllēkšanā U-23 pasaules čempionam Jānim Leitim, kura sasniegtais rezultāts Tartu - 7,43 m - tikai nedaudz atpalika no iepriekšējā snieguma "Kuldīgas Katrīnas kausā 2011" janvāra sākumā.

Nepārspēts lodes grūšanā bija Māris Urtāns - rezultāts 19,69 m un pirmā vieta. Pirmo vietu 400 m skrējienā Latvijai izcīnīja arī Jānis Baltušs ar rezultātu 48,53 sekundes.

Divas otrās vietas sacensībās izcīnīja Elvijs Misāns – tāllēkšanā ar rezultātu 7,43 m un otrā vieta 60 m sprintā vīriešiem ar rezultātu 6,83 sekundes. Jekaterina Čekele ar rezultātu 7,54 sekundes ieguva otro vietu 60 m sprintā sievietēm.

3000 m skrējienā vīriešiem viens pēc otra finišēja Jānis Razgalis (8:33,41) un Jānis Girgensons (8:33,50), attiecīgi iegūstot otro un trešo vietu.

Tāllēkšanā sievietēm Laumai Grīvai ar rezultātu 6,44 m – otrā vieta, augstlēkšanā Laurai Ikauniecei trešā vieta (1,75 m). Trešā vieta arī Santai Matulei trīssoļlēkšanā sievietēm (12,84 m).

Ne pārāk labi veicās Inesei Naglei 400 m skrējienā – diskvalifikācija par starta līnijas pārkāpšanu, savukārt kārtslēcējai Ildzei Bartoščonokai, lai arī labs rezultāts, tikai piektā vieta, jo šoreiz spēcīgas bija konkurentes no Krievijas – Aleksandra Kirjašova un Andželīna Žuka.

BIGBANK Zelta līga ir Baltijas lielākas vieglatlētikas sacensības, kas notiek Igaunijā. Vasarā sacensības notiek piecās kārtās, bet ziemā – trijās kārtās telpās. Šī ir jau sestā Zelta līgas sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!