Foto: AP/Scanpix
Aizdomās par dopinga lietošanu tiek turēts Londonas olimpisko spēļu čempions smaiļošanā četriniekiem austrālietis Teits Smits, kuram tādējādi piemērota pagaidu diskvalifikācija.

Par iespējamo Smita krāpšanos vēstīja Austrālijas mediji, bet nu vietējā antidopinga aģentūra nolēmusi veikt izmeklēšanu.

Ja izmeklēšanas gaitā noskaidrosies, ka Smits tiešām lietojis dopingu, viņš kļūs par pirmo olimpisko čempionu no Austrālijas, kurš saņems diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Vietējie mediji vēsta, ka 32 gadus vecā Smita organismā atrasta aizliegtā viela, kad viņš jūlijā atradās treniņnometnē Ungārijā. Ja sportists tiks pieķerts dopinga lietošanā, viņš varētu zaudēt Londonā izcīnīto zelta medaļu, kā arī saņemt divu gadu diskvalifikāciju, kas viņam liegtu startu 2016.gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Smits pirms diviem gadiem Londonas Olimpiādē triumfēja kopā ar Deivu Smitu, Džeikobu Klīru un Mareju Stjuartu, turklāt netiek izslēgta iespēja, ka viņiem visiem varētu tikt atņemts zelts, ja izrādīsies, ka viņu komandas biedrs lietojis dopingu.

Pirms trim gadiem šis četrinieks kļuva par pasaules vicečempioniem, bet pērn tika pie pasaules meistarsacīkšu bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!