Foto: F64
Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites, kas viņai neļaus sportot vismaz astoņus mēnešus, intervijā "Latvijas Radio" atklāja pati vieglatlēte.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās Mūze guva smagu traumu pirmā metiena laikā, nespējot mešanas sektoru pamest pašas spēkiem.

"Kvalifikācijā pirmajā metienā vienkārši neizturēja ceļgals. Ir pārplēstas krusteniskās saites, arī menisks ir ieplaisājis, tā kā šī sezona ir beigusies. Priekšā ir ļoti ilga atjaunošanās – astoņi mēneši," "Latvijas Radio" skaidroja Mūze. "Cik es noprotu, tad es varēšu darboties uz pilnu slodzi, varēšu atsākt mest un doties uz nometni siltajās zemēs."

Sportiste neslēpj, ka emocionāli šis viņai ir ļoti grūts posms, tomēr viņa cenšas noskaņoties uz darbu, kas ir priekšā.

"Protams, viss atkarīgs no tā, kā atkopšanās periods tiks veikts, jo ir liela iespēja, ka kaut kas neizdodas. Lai arī cik grūti būtu, esmu pozitīva, skatos tālāk un esmu nospraudusi sev jaunus mērķus," izteicās Latvijas šķēpmetēja.

Mūze jūnijā Valmierā notiekošajā Valsts prezidenta kausa izcīņā izpildīja šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, raidot šķēpu 62,09 metrus tālu un sasniedzot jau personisko rekordu. Tomēr prestižās sporta sacensības viņai būs jāizlaiž.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!