Foto: AP/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikas skrējējs Veide van Nīkerks, kurš trešdien triumfēja Pekinā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā 400 metru distancē, pēc sacensībām nogādāts slimnīcā.

Pēc čempiona titula izcīnīšanas viņš saļima un no stadiona tika aizvests ātrās palīdzības mašīnā.

"Van Nīkerks cieta no elpošanas mazspējas. Viss ir kārtībā, tas ir no spēku izsīkuma. Slimnīcā viņš tika nogādāts tālākai novērošanai," komentējuši sportista pārstāvji.

Van Nīkerks 400 metru skrējienā finišēja pēc 43,48 sekundēm, kļūstot par ceturto visu laiku ātrāko skrējēju šajā distancē un ātrāko no neamerikāņiem.

Otrais ar 43,65 sekundēm bija divkārtējais pasaules čempions Lašons Merits no ASV, kurš arī sasniedza jaunu personisko rekordu, bet trešo vietu ar 43,78 sekundēm un sezonas ātrāko rezultātu guva olimpiskais čempions Kirani Džeimss no Grenādas.

Šī bija pirmā reize vēsturē pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs, kad viss godalgotais trijnieks izskrējis no 44 sekundēm. Savukārt pasaules rekords šajā distancē ir 43,18 sekundes, kas kopš 1999. gada pasaules čempionāta pieder slavenajam Maiklam Džonsonam.

Pasaules čempionāts Pekinā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!