Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atkārtoti pārbaudīs 2009. gada pasaules vieglatlētikas čempionāta dalībnieku dopinga analīzes, ziņo Vācijas TV kanāla ARD žurnālists Hajo Zepelts.

Zepelts apgalvo, ka šī pārbaude notiks pēc Vācijas Vieglatlētikas savienības pieprasījuma.

2009. gada pasaules čempionāts vieglatlētikā notika Berlīnē. Lielāko medaļu skaitu šajās sacensībās izcīnīja ASV - 22, no kurām 10 bija zelta, bet pārējā kaluma - pa sešām. Otra medaļām bagātākā bija Jamaika ar septiņām zelta, četrām sudraba un divām bronzas godalgām. Krievija, kas pēdējā laikā iesaistīta ievērojamos dopinga skandālos, šajā turnīrā ieguva 12 medaļas - pa divām zelta un sudraba un astoņas bronzas godalgas.

Kā zināms, Hajo Zepelts ir veidojis vairākas dokumentālās filmas par dopingu Krievijas vieglatlētikā, jaunākā pārraidīta šā gada janvārī. Visu informāciju, ko žurnālistam atklāja viņa sarunu biedrs, Krievijas vieglatlēts Andrejs Dmitrijevs, Zepelts esot pirms filmas nonākšanas ēterā nodevis IAAF, kas veiks tālāko izmeklēšanu.

Lielā mērā pēc vācu žurnālista iepriekšējām filmām un tajās atklātajiem faktiem IAAF nonāca līdz Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) pilnīgai diskvalifikācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!