Foto: F64
Seši Malaizijas nacionālās komandas vieglatlēti nav ieradušies uz dopinga testiem, bet trīs no viņiem ir pazuduši, piektdien ziņo Malaizijas sporta amatpersonas.

Malaizijas laikraksts "Malay Mail", citējot anonīmus avotos, ziņoja, ka komandas treneris piecām 4x100 metrus stafetes skrējējām un vienam 100 metru sprinterim iedevis "rozā tabletes", kas viņiem palīdzētu "atgūties un relaksēties".

"Visi seši sportisti otrdien neieradās uz dopinga testiem, bet divas sportistes un sprinteris, šķiet, ir aizbēguši," aģentūrai AFP pastāstīja Malaizijas Olimpiskās padomes (OCM) sekretārs Sjehs Koks Čī.

"No sešiem sportistiem trīs jaunie skrējēji ir pazuduši," teica Čī. "Esmu nedaudz apmulsis un šokēts. Es nekad nedomāju, ka kaut kas tāds notiks Malaizijas sportā."

Tāpat nav zināma arī trenera Haruna Rašīda atrašanās vieta.

Visiem sešiem skrējējiem vajadzēja doties uz Bulgāriju, lai sestdien aizvadītu treniņus un vēlāk piedalītos sacensībās Eiropā.

"Trīs sportisti sekoja rozā tablešu lietošanas instrukcijai, nezinot, kas tie ir par medikamentiem," teikts laikrakstā "Malay Mail".

Tāpat OCM sekretārs izteica iespējamību, ka šie trīs sportisti jau devušies uz Bulgāriju.

Laikraksts vēlāk vēstīja, ka Malaizijas antidopinga aģentūra sazināsies ar Bulgārijas kolēģiem, lai informētu par trīs pazudušo sportistu analīzēm.

Tikmēr Nacionālā sporta institūta ģenerāldirektors Ramlans Azizs uzskata, ka pazudušo sportistu izturēšanās ir aizdomīga.

"Pat, ja testi būs negatīvi, mēs veiksim izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc viņi šādi rīkojās," teica Azizs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!