Foto: EPA/LETA

Par septiņiem mēnešiem saīsināta bijušā pasaules rekordista, slavenā Jamaikas vieglatlēta Asafas Pauela dopinga diskvalifikācija, kas nozīmē, ka viņš sacensībās varēs piedalīties jau šomēnes, ziņo vietējie mediji.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) un Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) lēmušas, ka Pauela diskvalifikāciju var saīsināt no 18 līdz 11 mēnešiem, līdz ar to slavenais jamaikiešu sprinteris uz starta varētu iziet jau jūnijā, raksta "Jamaican Observer".

Tika gaidīts, ka Pauels piedalīsies Amerikas Vieglatlētikas līgas sacensībās Hjūstonā aizvadītās nedēļas nogalē, taču Jamaikas Antidopinga komisija nezināmu iemeslu dēļ neparakstīja vienošanos, kas ļautu sportistam atsākt startēt sacensībās.

Izdevums norāda, ka līdzīgs lēmums par diskvalifikācijas saīsināšanu varētu tikt piemērots Pauela tautietei Šeronai Simpsonei, kura izcieš identiski garu diskvalifikāciju par identisku pārkāpumu.

Abi sportisti maijā Sporta Arbirtāžas tiesa iesniedza apelāciju, un lietas noklausīšanās turpināsies jūnija beigās. Pauels un Simpsone aizliegto preparātu nonākšanu organismā skaidro ar sava fizioterapeita Kristofera Ksuereba piegādātajām pārtikas piedevām, ko speciālists savukārt noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!