Foto: EPA/LETA
Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) pēc disciplinārās antidopinga komitejas lēmuma par antidopinga noteikumu pārkāpumiem uz četriem gadiem diskvalificējusi divus soļotājus, ziņo Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA).

Diskvalifikācija piemērota soļotājiem Germanam Komarovam un Aleksandram Jarguņkinam. Pirmajam soda atskaite sākas ar 2015. gada jūniju, otram - ar tā paša gada augustu.

Pēc pirmā dopinga skandāla, kurā bija iesaistīti virkne vadošo Krievijas soļotāju, Jarguņkins bija vienīgais, kas tika pieteikts startam 2015. gada pasaules čempionātā Pekinā, taču neilgi pirms starta arī viņa analīzēs tika atrasti aizliegtie preparāti.

36 gadus vecais Jarguņkins jau iesniedzis apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā. "Turpinu uzskatīt, ka neesmu vainīgs, jo dopingu es neesmu lietojis," aģentūrai TASS izteicies soļotājs. "Domāju, ka sportā vairs neatgriezīšos, tomēr daudz kas būs atkarīgs no tiesas lēmuma. Turpinu trenēties, peldu, skrienu krosus, tomēr apsveru domu sākt strādāt, jo tā dzīvot nav īsti labs variants."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!