Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas šķēpmetējs Johaness Feters otrdien, 11. jūlijā, Lucernā veica fantastisku metienu sēriju un sasniedza jaunu Vācijas rekordu, bet disciplīnas tālāko metēju sarakstā pakāpās uz otro vietu.

24 gadus vecajam šķēpmetējam personiskais rekords pirms sacensībām bija 89,68 metri, bet Lucernā viņš četras reizes pārsniedza 90 metru robežu. Jau pirmajā mēģinājumā viņa rezultāts bija 90,75 metri, tad to uzlaboja uz 91,06 metriem, trešajā panāca 93,06 metrus, bet ceturtajā sasniedza vēl teicamāku rezultātu – 94,44 metri. Piektajā mēģinājumā viņa rezultāts bija 89,50 metri, bet vēl vienu mēģinājumu viņš izlaida.

Tādējādi Feters kļuvis par Vācijas rekordistu, labojot Tomasa Rolera maijā sasniegto rezultātu 93,90 metri.

Jaunais Vācijas rekords ļāva Feteram pakāpties uz otro pozīciju visu laiku tālāko metēju sarakstā. Pasaules rekords 98,48 metri pieder leģendārajam Janam Železnijam, kurš vēl trīs reizes ir metis tālāk, nekā to otrdien paveica Feters. Līdz ar to visu laiku tālāko metienu sarakstā viņam ir piektā pozīcija, bet četri tālākie metieni pieder vienam sportistam – Železnijam.

"Pēc pirmajiem diviem metieniem man vēl bija daudz adrenalīna. Pirmais metiens pāri 90 metriem deva man stimulu, sasniedzu savu sezonas mērķi un vēl laboju Vācijas rekordu – man vienkārši trūkst vārdu. Neticami, ka divas dienas pēc Vācijas čempiona titula izcīnīšanas es vēl četras reizes aizmetu šķēpu tālāk par 90 metriem," IAAF mājaslapā internetā citēts Feters, kurš sacensību gaitā no neticamā snieguma pat apraudājās.

Ceturtais vīriešu sacensībās palika Rolands Štrobinders, kurš tikai vienā mēģinājumā šķēpu raidīja tālāk par 80 metriem, - 81,15 metri. Savukārt sestais ar vēl pieticīgāku rezultātu 75,16 metri palika Ansis Brūns.

Sieviešu šķēpmešanas sacensībās trešā palika Līna Mūze, kura šo pozīciju sev nodrošināja pēdējā mēģinājumā, - 59,64 metri. Par sacensību uzvarētāju kļuva Vācijas šķēpmetēja Kristīne Husonga - 64,18 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!