Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas sprintere Gunta Vaičule (pa kreisi) piektdien Stambulā Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās nepārvarēja 400 metru distances pusfinālu, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā vietā. Savukārt Agate Caune izcīnīja 11. vietu 3000 metru skrējienā.

Pusfināla skrējienā Vaičule pēc pirmā apļa bija pēdējā, bet otrajā aplī apsteidza divas konkurentes un finišēja ceturtā ar rezultātu 53,57 sekundes.

Finālam kvalificējās katra pusfināla trīs ātrākās sportistes - Vaičules skrējienā tās bija nīderlandiete Līke Klavera (51,43 sekundes), poliete Anna Kjevbašinska (51,67) un čehiete Lata Vondrova, kura bija 1,45 sekundes ātrāka par latvieti.

Otrajā pusfinālā visas sešas sportistes distanci skrēja ātrāk par Vaičuli, finālu sasniedzot nīderlandietei Femkei Bolai (52,19), austrietei Suzannai Valli (52,40) un čehietei Terezai Petržilkovai (52,93).

Pirms tam Vaičule, startējot Eiropas čempionātā otro reizi, savā priekšskrējienā finišēja 52,85 sekundēs, sasniedzot savu labāko sezonas rekordu, un skrējienā ierindojās trešajā vietā.

Latvijas sportiste nenodrošināja uzreiz vietu pusfinālā, taču starp visu priekšskrējienu dalībniecēm, kuras uzreiz neiekļuva nākamajā kārtā, bija starp divām labāko rezultātu īpašniecēm, kuras arī varēja sacensties pusfinālā.

2019.gada čempionātā Glāzgovā Vaičule iekļuva pusfinālā, ar rezultātu 53,53 sekundes ieņemot 14.vietu 37 sportistu vidū.

Savukārt Agate Caune piektdien bija uzreiz aiz pirmā desmitnieka 3000 metru skrējienā.

Skrējiena sākumā 18 gadus vecā latviete uzņēmās līderpozīciju un pēc pāris apļiem grupai priekšā bija vairākus metrus, taču ap pusdistanci latviete atgriezās lielajā grupā un bija tās viducī.

Veiksmīgi sastrādājoties, pirmās divas vieta izcīnīja Vācijas skrējējas Hanna Kleina un Konstance Klosterhalfena. Kleina zeltu nodrošināja pēdējā aplī, finišēdama astoņās minūtēs un 35,87 sekundēs jeb 0,63 sekundes ātrāk par Klosterhalfenu.

Stabilā trešajā pozīcijā bija Lielbritānijas skrējēja Melisa Kortnija-Braienta, kura kopā ar vācietēm bija priekšā pēdējo sacensību kilometru. Britu skrējēja čempionei zaudēja 5,32 sekundes.

Caune finišēja 11.pozīcijā ar rezultātu astoņas minūtes un 56,88 sekundes, uzlabojot savu Latvijas U-20 rekordu. Šis rezultāts ir arī labākais Eiropā U-20 vecuma grupā.

Finālā startēja 15 skrējējas.

Ceturtdien Latvijas skrējēja savā skrējienā ilgu laiku bija vadībā un ierindojās piektajā vietā, sasniedzot rezultātu deviņas minūtes un 1,33 sekundes. Visu 23 skrējēju konkurencē valmierietei tika 11. labākais laiks.

Labāko laiku sasniedza pašreizējā Eiropas čempione stadionā Vācijas staiere Konstance Klosterhalfena - astoņas minūtes un 53,50 sekundes.

Caunei šī ir debija Eiropas pieaugušo čempionātā telpās. Šogad viņa Latvijas čempionātā telpās sasniedza jaunu Latvijas U-20 rekordu - 8:59,28. Šis rezultāts Eiropas rangā latvietei pirms sacensībām Stambulā ļāva atrasties 25.pozīcijā.

Caune ir sestā Latvijas skrējēja, kuras rezultāts šajā distancē ir ātrāks par deviņām minūtēm.

Jau ziņots, ka Iļja Petrušenko, sasniedzot savu labāko sezonas rekordu, neiekļuva 400 metru pusfinālā.

Eiropas čempionāts no 2.līdz 5.martam norisinās Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!