Foto: Shutterstock

Viesnīcā Londonā, kurā pasaules čempionāta laikā dzīvo vairāku valstu, arī Latvijas, vieglatlēti, izcēlusies saslimšana ar gastroenterītu jeb rota vīrusu, apstiprinājusi Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Konstatēti vairāk nekā 25 saslimšanas gadījumi, un cietuši sportisti no dažādām valstīm – Igaunijas, Ukrainas, Vācijas, Botsvanas un citām.

"Ir fiksēti vairāki saslimšanas gadījumi ar gastroenterītu to atlētu vidū, kas dzīvo vienā no oficiālajām pasaules čempionāta viesnīcām. Saslimušie ir saņēmuši vietējo mediķu palīdzību, tiek strādāts ar veselības aizsardzības organizācijām, lai kontrolētu situāciju. Komandu ārstiem ir nodotas papildus rekomendācijas," teikts IAAF pirmdien izplatītajā paziņojumā.

Šajā viesnīcā dzīvo arī Latvijas delegācija, tomēr nevienam sportistam kaite nav piemetusies, aģentūrai LETA otrdien sacīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) Komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina.

"Viesnīcā notika sapulce, kurā piedalījās mūsu komandas ārsts. Tajā tika informēts, ka ir izplatījusies infekcija, tāpēc nepieciešama pastiprināta piesardzība, taču neviens no mūsu sportistiem nav cietis un šobrīd mēs nejūtam, ka būtu noticis, kas ārkārtējs," atklāja Bļusina.

"Cik noprotams, tad infekcija nav izplatījusies ar ēdienu, jo arī viesnīcas administrācija noliedz, ka būtu vainīga slimības izplatībā. Jāņem vērā, ka šajā viesnīcā dzīvo daudz dažādu valstu delegācijas no dažādiem pasaules reģioniem, tāpēc, visticamāk, infekcijas avots nav ēdiens," bilda LVS pārstāve.

Arī attiecīgā viesnīca paziņojusi, ka tā nav infekcijas izraisītāja.

"Ar nožēlu apstiprinām, ka vairāki mūsu viesnīcas iemītnieki ir saslimuši ar infekciju. Mēs kopā ar IAAF meklējam slimības izraisītājus un jau tagad varam apgalvot, ka tie nav viesnīcā. Pie mums ir spēkā ļoti strikti higiēnas noteikumi, kas izslēdz kontaktus starp saslimušajiem un pārējiem viesiem. Norādām, ka visas publiskās telpas viesnīcās tika rūpīgi dezinficētas. Mēs cieši sadarbojamies ar mediķiem un IAAF, lai nodrošinātu ērtus apstākļus mūsu viesiem. Viņu veselība un labsajūta ir mūsu prioritāte," teikts viesnīcas preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Īpaši nepatīkami slimība skārusi Vācijas izlasi, kurā sasirguši diska metējs Roberts Hartings un lodes grūdējs Dāvids Štrols. Abās šajās disciplīnās sacensības pasaules čempionātā noslēdzās aizvadītajā nedēļas nogalē, sestdien, – Štrols ierindojās 10., bet Hartings - sestajā vietā, bet netiek ziņots, vai abi Vācijas sportisti startēja, jau būdami neveseli.

Arī Krievijas izlase izmitināta šajā viesnīcā, taču neviens no sportistiem nav saslimis, bet tiek plānota jaunpienācēju pārcelšana uz citu hoteli. Konkrēti ir runa par pašreizējo pasaules čempioni augstlēkšanā Mariju Lasickeni, kura Londonā vēl nav ieradusies. "Tos, kuri dzīvo šajā viesnīcā, nepārcelsim uz citureni, viņu imunitāte ir nostrādājusi, bet Marija ir "svaiga", būs tikko no lidmašīnas, par viņu ir jāparūpējas," aģentūra "TASS" citē Krievijas delegācijas vadītāju Jeļenu Orlovu.

Kvalifikācijas sacensības augstlēkšanā sievietēm notiks ceturtdien, 10. augustā, bet fināls - sestdien, 12. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!