No piektdienas līdz svētdienai Dānijas pilsētā Bjerringbro norisināsies Eiropas kausa izcīņas piektā un sestā posma sacensības BMX riteņbraukšanā. Dānijā startēs kopumā 24 Latvijas sportisti, tostarp vīru elites grupas braucēji – Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers, Kristaps Vekša, informē Riteņbraukšanas federācija.

Eiropas kausa izcīņā BMX riteņbraukšanā, kas kopumā notiek desmit posmos piecās nedēļas nogalēs visas sezonas garumā, aizvadīti pirmie divi posmi. Tie norisinājās aprīlī un maijā Beļģijā, kā arī Francijā, pulcējot vairāk nekā 2000 dažāda vecuma un meistarības sportistus no visas Eiropas.

Pie godalgām pirmajos četros posmos tikuši arī Latvijas jaunie sportisti, kamēr vīriešu elitē uz goda pjedestāla no mūsu valsts braucējiem pagaidām kāpis Rihards Veide, kurš bija trešais Francijā notiekošajā ceturtajā posmā.

Šīs nedēļas nogalē Eiropas kausa izcīņa turpināsies Dānijā esošajā Bjerringbro pilsētas trasē. Pērn šajā valstī tika rīkots Eiropas čempionāts, kurā sekmīgi nostartēja liela daļa Latvijas braucēju. No Latvijas sportistiem Dānijas posmā šīs nedēļas nogalē startēs kopumā 24 sportisti bērnu, jauniešu, junioru elites, kā arī amatieru grupās.

Elites konkurencē vīriem no Latvijas sportistiem startēs Rihards Veide, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Kristaps Vekša.

Junioru konkurencē cīnīsies Helvijs Babris, Pēteris Kārkliņš un Arvis Kārkliņš.

Pēdējās nopietnās sacensības pirms dalības Eiropas spēlēs Dānijā būs mūsu elites braucējai Sandrai Aleksejevai, kamēr junioru meiteņu konkurencē sevi apliecināt centīsies Lelde Šuma.

Jāizceļ arī Latvijas jaunatnes izlases sportistu – Mika Strazdiņa, Vinetas Pētersones un Vanesas Buldinskas gatavība sekmīgi startēt gaidāmajos divos posmos.

Piektdien un sestdien notiks elites, kā arī junioru grupu piektā/ sestā posma sacensības. Tikmēr sestdien un svētdien divi Eiropas kausa posmi tiks aizvadīti bērnu, jauniešu un amatieru grupu sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!