Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas riteņbraucējs Indulis Bekmanis ("Rietumu-Delfin") ceturtdien izvirzījās vadībā pēc daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" otrā posma.

138,6 kilometrus garajā distancē no Panevēžiem līdz Šauļiem atkal bija vairāki bēgšanas mēģinājumi, tomēr sekmīgākais izrādījās Bekmanis, kurš sacensību noslēgumā veica atrāvienu un finišā par piecām sekundēm apsteidza lietuvieti Ģediminu Kaupu ("Differdange-Magic sportfood.de"), bet vēl pēc četrām sekundēm trešajā vietā finišēja igaunis Marts Ojavē ("Champion System").


Pirmie pieci riteņbraucēji sabrauca desmit sekunžu robežās, bet nākamie uzvarētājam zaudēja jau vairāk nekā minūti.

Vēl no Latvijas riteņbraucējiem labāko divdesmitniekā šajā posmā iekļuva piektajā vietā finišējušais Andris Vosekalns (Alpha Baltic/Unitymarathons.com"), sestajā vietā palikušais Armands Bēcis ("Rietumu-Delfin"), kā arī Māris Bogdanovičs (Alpha Baltic/Unitymarathons.com"), kurš ierindojās 15.pozīcijā.

Tā kā Bekmanis nopelnīja arī desmit bonusu sekundes, kopvērtējumā viņš otrajā vietā esošo Ojavē apsteidz tieši par desmit sekundēm. Trešais ir Kaups, kurš atpaliek vēl par sekundi. Savukārt Vosekalns kopvērtējumā pakāpies uz ceturto vietu, līderim zaudējot 17 sekundes.

Vēl labāko 20 sportistu vidū kopvērtējumā atrodas sestajā vietā esošais Bēcis, kurš Bekmanim zaudē minūti un sešas sekundes, 15.vietu ieņemošais Bogdanovičs, kurš atpaliek par minūti un 27 sekundēm, kā arī Andris Smirnovs ("Rietumu-Delfin"), kurš atrodas 20.pozīcijā, līderim zaudējot septiņas minūtes un 17 sekundes.

Bekmanis atrodas līderpozīcijā arī jauno braucēju vērtējumā. Viņam seko Kaups, Vosekalns un Bēcis.

Tikmēr sprinta karaļa krekls pēc otrā posma pieder Bēcim, bet kalnu karaļa krekls joprojām atrodas Smirnova īpašumā.

Piektdien paredzētajā velobrauciena trešajā posmā tiks veikta 138,6 kilometrus gara distance no Rīgas uz Siguldu, bet sestdien tiks veikts pēdējais, ceturtais posms Vīlandes apkārtnē, kurš būs 153 kilometrus garš.

Kā ziņots, Rīgas posma atklāšanā piektdien plkst.13 Doma laukumā piedalīsies 2000.gada Pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins. Starts 138 kilometrus garajam Rīgas posmam plkst.14.30 tiks dots Krasta ielā pie lielveikala "Sky".

Šogad velobraucienā piedalās 18 komandas no 11 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Honkongas, Luksemburgas, Nīderlandes, Ukrainas, Beļģijas, Baltkrievijas un Krievijas. Latviju šajā braucienā pārstāv trīs komandas - "Rietumu-Delfin", "Alpha Baltic/Unitymaratons.com" un "LaPomme Marseille".

Pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām Latviju un Lietuvu norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976.gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija. Garākais no maršrutiem bija pēdējā, 1987.gadā, kad kopgarums bija 1500 kilometri, bet īsākais 1975.gadā - 808 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!