Foto: F64

Latvijas šosejas riteņbraucēji Māris Bogdanovičs un Aleksejs Saramotins no kontinentālās komandas "Interpro Cycling Academy" svētdien Malaizijā izcīnīja 13. un 20.vietu Lankavi daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) otrajā posmā.

Šajā etapā dalībniekiem bija jāveic aptuveni 200 kilometrus gara distance ar trim trešās kategorijas kāpumiem, no kuriem pirmais jau bija pašā sākumā. Uzvaru finiša spurtā izrāva malaizietis Mohds Harifs Salehs no "Terengganu" vienības, kurš finišēja pēc četrām stundām 53 minūtēm un 20 sekundēm.

Lielajā grupā ar uzvarētāju finišēja arī Bogdanovičs un Saramotins, kuriem bija attiecīgi 13. un 20. pozīcija.

Kopvērtējumā līderis ir austrālietis Markuss Kalijs no "Sapura" komandas, kamēr Bogdanovičs un Saramotins viņam zaudē 18 minūtes un 20 sekundes, kas viņiem dod 74. un 75. vietu.

Šajā velobraucienā kopumā būs astoņi posmi, sacensībām noslēdzoties 13. aprīlī.

Tikmēr Latvijā reģistrētās komandas "Amore&Vita-Prodir" braucēji Kristers Ansons un Deins Kaņepējs svētdien ieņēma 94. un 96.vietu Francijā notikušajās vienas dienas sacensībās "La Roue Tourangelle Region Centre Val de Loire - Trophée Harmonie Mutuelle" (UCI kat.1.1), kamēr viņu komandas biedrs Kristaps Pelčers nesasniedza finišu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!