Foto: Publicitātes foto
Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "WB Aqua Protect Veranclassic" otrdien ieņēma 61. vietu Beļģijā notikušajās vienas dienas sacensībās "Le Samyn" (UCI kat.1.1), vēsta aģentūra LETA.

Otrdien sacensību dalībnieki veica 200 kilometru garu distanci, kurās bija pauguri un vairākas bruģa sekcijas, tajā skaitā arī kāpumi uz šī seguma. Liepiņš vairākas reizes kopā ar komandas biedru bija līderu grupā, taču tika panākts. Vienā no distances posmiem dobelnieks tika pagrūsts, kā rezultātā piedzīvoja kritienu, bet spēja atgriezties līderu grupā, taču cīņā par godalgām neiesaistījās.

Uzvaru finiša spurtā svinēja "Deceuninck - Quick Step" vienības franču riteņbraucējs Floriāns Senešals, kurš finišēja pēc četrām stundām 38 minūtēm un 20 sekundēm.

Tikmēr Liepiņš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 39 sekundes, kas viņam deva 61. vietu. Savukārt Viesturs Lukševics un Kaspars Serģis no "Amore & Vita - Prodir" vienības finišu nesasniedza.

Jau ziņots, ka 26 gadus vecais Liepiņš sestdien debitēja Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē, ierindodamies 100. vietā Beļģijā notikušajā vienas dienas velobraucienā "74th Omloop Het Nieuwsblad Elite".

Liepiņš līgumu ar beļģu vienību noslēdzis uz šo sezonu, bet "WB Aqua Protect Veranclassic" sastāvā latvietim būs iespēja startēt tādos slavenos viendienas velobraucienos kā "Parīze-Rubē" un Flandrijas tūrē.

"WB Aqua Protect Veranclassic" ir saglabājusi profesionālo kontinentālo statusu, un tas dod iespēju turpmāk startēt UCI Pasaules tūres velobraucienos.

Pērn Liepiņš izcīnīja kopumā piecas uzvaras, no kurām prestižākā bija triumfs Beļģijas viendienas velobraucienā "Market Heistse Pijl" (UCI kat.1.1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!