Foto: AFP/Scanpix
Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 17.posmā trešdien uzvaru izcīnīja norvēģis Edvalds Hāgens no "Sky Procycling" komandas.

179 kilometrus garo posmu, kas risinājās kalnainā Alpu ceļu apvidū, Hāgens veica četrās stundās un 18 minūtēs, finišā par 40 sekundēm apsteidzot otrajā vietā palikušo Nīderlandes riteņbraucēju Bauki Molemu no "Rabobank" komandas.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja francūzis Sandijs Kasārs (FDJ), kurš Hāgenam zaudēja 50 sekundes.

Zīmīgi, ka sacensību 16.posmā otrdien Hāgens finišēja otrajā vietā, finiša taisnē piekāpjoties savam tautietim Tūram Hūshovdam ("Garmin-Cervelo")

17.posma rezultāti gan nav ieviesuši nekādas izmaiņas velobrauciena kopvērtējuma pašā galvgalī, tomēr tuvākajiem sekotājiem par 30 sekundēm izdevies samazināt līdera pārsvaru.

Pēc 17 posmiem pirmo vietu saglabājis francūzis Tomā Voklērs ("Europcar"), bet otrajā vietā šobrīd atrodas austrālietis Keidels Evanss (BMC), kurš līderim zaudē minūti un 18 sekundes. Tikmēr trešo pozīciju saglabājis Franks Šleks no Luksemburgas ("Leopard Trek"), kurš Voklēram zaudē minūti un 22 sekundes.

Ceturtdien sportisti veiks 200 kilometrus garu 18.posmu, kurā tiks sasniegts velobrauciena augstākais punkts, kas var ieviest nozīmīgas izmaiņas kopvērtējumā.

"Tour de France" velobrauciens noslēgsies svētdien.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!