Foto: LETA

lggadējais Latvijas riteņbraukšanas menedžeris un sacensību organizators Igo Japiņš piedalījies Eiropas Riteņbraukšanas savienības (ECU) kongresā, kur aizvadījis veiksmīgas sarunas, lai attīstītu riteņbraukšanu Latvijā, portālam „Delfi” pastāstīja pats Japiņš.

Japiņš aizvadīja sarunas ar vairāku valstu riteņbraukšanas federāciju pārstāvjiem, lai veidotu dažāda veida sadarbību.

„Es runāju ar vairākiem cilvēkiem, ar kuriem mērķis ir sadarbība. Bija labas sarunas ar Francijas un Turcijas pārstāvjiem. Ar Franciju mēs varētu kopā rīkot sacensības, bet ar Turciju iespējama stratēģiskā sadarbība,” stāstīja Japiņš. „Turcijā riteņbraukšana nav tik augstā līmenī, bet, tā kā Eiropas šis sporta veids ir populārs, viņi to grib mainīt.”

„Mūsu sadarbība varētu izpausties tā, ka mēs kopā rīkojam treniņnometnes, bet Latvija no savas puses piegādā speciālistus, kamēr viņi vairāk nodrošina finansējumu. Turcijā nav daudz labu riteņbraukšanas treneru,” viņš turpināja.

Vēl Japiņš vienojies par to, lai Latvijā 2015.gadā varētu norisināties Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanas maratonā. Iepriekšējos čempionātos labus rezultātus sasnieguši Latvijas sportisti, tāpēc šo sacensību rīkošana būtu ļoti liela atbildība. Pagaidām maratonam ir ieplānots maršruts no Cēsīm uz Siguldu.

Tāpat Japiņš runājis ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidentu Petu Makveidu. Viņu sarunas tēma bija par jaunajiem sportistiem.

„Tikos arī ar Makveidu, un ar viņu runāju par to, lai Latvijā varētu atgriezt jauniešu riteņbraukšanas tehnisko centru. Tur sagatavotu tehniku jaunajiem sportistiem, kas mums palīdzētu attīstīt riteņbraukšanu Tukumā, Liepājā un Murjāņos. Mēs esam iekļauti jaunajā programmā,” viņš turpināja.

Japiņš stāstīja, ka Latvija bija iekļauta jau iepriekšējā riteņbraukšanas tehnisko centru programmā, bet dažādu birokrātisku problēmu dēļ tajā neiekļuva.

Nākotnē varētu būt arī Baltijas Riteņbraukšanas čempionāts, par ko Japiņš runājis ar Krievijas riteņbraukšanas amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!