Foto: stock.xchng
Laika apstākļi un dažādi citi faktori būs šogad noteicošie Igaunijas prestižākajā velobraucienā "Tour of Estonia", bet vieni no favorītiem noteikti būs Latvijas riteņbraucēji, uzskata sacensību direktors Indreks Kelks.

Atšķirībā no iepriekšējā gada, šoreiz "Tour of Estonia" rīkotājiem nācās atteikties no individuālās distances pa Tallinas vecpilsētas ielām, kā arī no vēl viena posma. Šoreiz pirmajā sacensību dienā sportisti veiks 190 kilometrus no Tallinas uz Tartu, bet sestdien sacensību otrajā dienā veiks 150 kilometrus pa Tartu. Starp dalībniekiem ir abas kontinentālās komandas no Latvijas – "Rietumu Delfin" un "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com".

Kopumā šogad sacensībās startēs divas "Pro-Continental" līmeņa komandas, sešas Kontinentālās komandas un vēl četras nacionālās izlases.

"Šogad mums izdevās piesaistīt divas Pro-Kontinentālā līmeņa vienības "RusVelo" un "CCC Polsat". Kā mājinieki ceram uz "Cofidis" komandu pārstāvošo pērnā gada čempionu Gertu Jāru (šoreiz brauks Igaunijas izlases sastāvā), bet noteikti latvieši būs starp favorītiem. Īpaši jāuzmanās no "Rietumu Delfin", kas ir ļoti spēcīga kā komanda," uzskata Kelks.

Pats Gerts Jārs atzina, ka šogad īpaši nedomā par augstu vietu, jo šobrīd nav tajā labākajā sportiskajā formā. "Mums gan ir ļoti laba komanda, un baram arī uzvarēt," uzskata Jārs.

Pagājušajā gadā viens no redzamākajiem braucējiem bija Leonīds Krasnovs no "Rusvelo", kurš gan uzsvēra, ka sacensības no sacensībām atšķiras. "Šogad būs savādāk. Sacensības ir savādākas, trase savādāka, atšķirīgi posmi. Un vēl, kā redzams, laika apstākļi daudz ko var iespaidot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!