Sestdien Igaunijas pilsētā Tartu tika aizvadīts UCI2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Estonia" otrais posms, par kura uzvarētāju kļuva "CCC Polsat" komandas riteņbraucējs Adrians Kureks, bet "Rietumu – Delfin" sprinterim Emīlam Liepiņam septītā pozīcija.

Jau vēstījām, ka Igaunijā šajā nedēļas nogalē norisinās UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Tour of Estonia". Sestdien tika aizvadīts velobrauciena pirmais posms, kurā riteņbraucēji veica 190 kilometru garo distanci no Tallinas līdz Tartu. Dramatiskā un kritieniem bagātā finišā otro vietu izcīnīja "Rietumu – Delfin" riteņbraucējs Emīls Liepiņš.

Otrajā posmā svētdien sportisti cīnījās Tartu pilsētā izveidotajā aplī. Kopējā distance bija 150 kilometri, kas sadalīta 12 apļos (viena apļa garums 12,5 kilometri). Sacensības pagāja ļoti dinamiskā tempā. Sākuma daļā izveidojās desmit riteņbraucēju liels atrāviens. Bēgļu vidū bija arī divi "Rietumu – Delfin" riteņbraucēji Sergejs Papoks un Pēters Prūss. Lielā grupa ļāva līderiem iegūt trīs minūšu pārsvaru, tomēr drīz vien pārsvars strauji saruka un visi atkla bija kopā. Pirmajos divos starpfinišos sevi lieliski parādīja Papoks, tiekot pie divām uzvarām.

Turpinājumā notika ļoti aktīva cīņa par pozīcijām. Diemžēl vienā no distances posmiem izstājās Papoks. T uvojoties finišam nopietni atrāvieni netika pieļauti. Aktīvi brauca arī abu Latvijas komandu sportisti, tomēr visi atraušanās mēģinājumi tika likvidēti. Nelielā vadībā pēdējos metros atradās četri riteņbraucēji, viņu vidū arī pirmā posma uzvarētājs Mihaels Grosū, kā arī viens no igauņu labākajiem riteņbraucējiem Gerts Joeārs. Par sacensību uzvarētāju gan kļuva "CCC Polsat" poļu riteņbraucējs Adrians Kureks, uzreiz aiz sevis atstājot Joeāru un Grosū.

Labākais no latviešiem arī šoreiz bija "Rietumu – Delfin" sprinteris Emīls Liepiņš. Dobelnieks finišēja sekundi aiz uzvarētāja un ierindojās septītajā vietā. Vēl no "Rietumu – Delfin" pārstāvjiem 25. bija Andris Vosekalns, 27. Andris Smirnovs, 34. Armands Bēcis, 35. Edgaras Kovaliovas, 38. Andžs Flaksis, 39. Pēters Prūss.

Tikmēr no "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" pārstāvjiem 12. bija Marius Bernatonis, 16. Māris Bogdanovičs, 40. Indulis Bekmanis.

Divu dienu sacensību kopvērtējumā Liepiņš izcīnīja trešo vietu, četras sekundes zaudējot Kurekam, bet desmit sekundes – "Tour of Estonia" jaunajam čempionam Grosū. Ceturtais kopvērtējumā palika Liepiņa komandas biedrs Andris Smirnovs (tāds pats laiks, kā Liepiņam). Kopvērtējumā labāko divdesmitniekā spēja vēl iekļūt divi "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" braucēji – Mariuss Bernatonis (17.vieta) un Māris Bogdanovičs (18.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!