Latvijas sportists Klāvs Lisovskis piektdien izcīnīja trešo vietu UCI pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā M25 -29 grupā, tādējādi tiekot jau pie savas otrās godalgas Zolderā notiekošajā sacensībās. Sestdien par medaļām sacentīsies elites un junioru sportisti.

Pasaules BMX čempionāta ceturtajā sacensību dienā sacentās amatieru grupu sportisti. Viņu vidū arī septiņi latvieši, tostarp viens no mūsu valsts visu laiku titulētākajiem braucējiem – Edžus Treimanis.

Kā vienīgais no mūsu vīriem lielo finālu sasniedza M25 – 29 grupā startējušais Klāvs Lisovskis, kurš otrdien izcīnīja otro vietu krūzeru sacensībās. Arī amatieru sacensību finālā Klāvs bija starp vadošajiem braucējiem. Finišu viņš sasniedza trešajā vietā, tādējādi kā vienīgais no Latvijas braucējiem tiekot pie divām godalgām. Viesturam Morozam šajā grupā nācās samierināties ar astoto vietu ceturtdaļfinālā.

Masters 30+ grupā Edžus Treimanis, kurš pēdējā gada laikā ar panākumiem trenē jaunos sportistus, aizkļuva līdz pusfinālam, kur finišēja septītais un finālā netika. Četri latvieši bija pārstāvēti M17 – 24 grupā. Vistālāk tika Ansis Uškaurs, kurš iekļuva pusfinālā un tajā guva piekto vietu.

Pasaules čempionāta kulminācija tiks sasniegta sestdien, kad medaļu komplektus sadalīs elites un junioru sportisti.

Pasaules BMX čempionāta programma:

27.07. Elites un junioru sacensības

Latvijas pieaugušo izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Kristens Krīgers, Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera

Edvards Glāzers, Tālava/ VBSS

Latvijas jaunatnes izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Edvards Emīls Liberts, Mārupe/ AKSSC Valmiera

Mārtiņš Zadraks, Mārupe

Ivars Svarinskis, BMX Rīga

Mikus Freimanis, BMX Rīga

Līva Lizete Glāzere, Tālava/ VBSS

Gustavs Sūna, BMX Rīga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!