Foto: AFP/Scanpix

Latvijas komandas "Rietumu-Delfin" riteņbraucējs Andris Vosekalns sestdien piedalījās Portugālē notiekošā divu dienu velobrauciena "GP Liberty" (UCI kat.2.2) pirmā etapa centrālajā atrāvienā, bet noslēgumā pie desmitās vietas tika Krists Neilands.

207,3 kilometrus garā etapa pirmā stunda pagāja ļoti ātrā tempā, vidējam ātrumam sasniedzot 46 kilometrus stundā. Vēlāk izveidojās pirmais nopietnais atrāviens, kur starp 17 bēgļiem bija arī pērnā gada Latvijas čempions Vosekalns. Drīz vien pārsvars pār sekotājiem sasniedza četras minūtes.

Nākamais pavērsiens notika nedaudz mazāk par 40 kilometriem pirms finiša. No vadošās līderu grupas izdevās atrauties trim sportistiem, kuru vidū bija arī Vosekalns. Latvietis kā trešais sasniedza trešās kategorijas kalnu kāpumu un līderu vidū viņš atradās vēl nepilnus desmit kilometrus pirms finiša. Tomēr peletons bēgļus noķēra, bet pēdējos kilometros no visiem atrāvās poļu sportisti no "Active Jet" komandas, uzvaru svinot Pāvelam Bernass.

Lielā grupa sekoja pēc trim sekundēm. Tajā finišēja Neilads, kuram noslēgumā desmitā vieta, 17.vietu guvušais Andris Smirnovs un Armands Bēcis, kurš ierindojās 37.pozīcijā.

Savukārt Vosekalns distanci jau noslēdza divas minūtes un septiņas sekundes aiz uzvarētāja, paliekot 117.pozīcijā.

Velobrauciens svētdien noslēgsies ar 187,6 kilometrus garu etapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!