Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" svētdien izcīnīja 28. vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" devītajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.

Riteņbraucējiem šajā posmā bija jāveic 34,8 kilometri, distances pēdējiem 13 kilometriem vedot pret kāpumu. Tāpat kā pirmajā posmā veiktajā individuālajā braucienā, arī šajā uzvaru svinēja slovēņu riteņbraucējs Primožs Rogličs no "Jumbo-Visma" komandas.

Bijušais tramplīnlēcējs finišēja pēc 51 minūtes un 52 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs, pasaules rekordists stundas braucienā Viktors Kampenārtss no Beļģijas ("Lotto Soudal") bija 11 sekundes lēnāks, bet minūti uzvarētājam zaudēja nīderlandietis Bauke Molema no "Trek - Segafredo" vienības.

Neilands bija divas minūtes un 57 sekundes lēnāks, kas viņam deva augsto 28. pozīciju.

Kopvērtējumā vadību saglabājis itālis Valērio Konti ("UAE-Team Emirates"), kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 34 sekundes. Uz otro vietu pakāpies Rogličs, kurš Konti zaudē vienu minūti un 50 sekundes, bet vēl 31 sekundi atpaliek francūzis Nanss Peterss no "AG2R La Mondiale".

Neilands līderim zaudē 41 minūti un divas sekundes, kas dod 111. vietu. Jauno braucēju ieskaitē kuldīdznieks pašlaik ir 26. pozīcijā, bet sprinteru vērtējumā atrodams 49. vietā.

Pirmdien riteņbraucējiem būs brīvdiena.

Neilands "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73. vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16. pozīciju. Augstāko vietu viņš izcīnīja 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais.

Šī gada "Giro d'Italia" velobrauciens 21 posma garumā ilgs līdz 2. jūnijam. Šogad prestižās sacensības notiek jau 102. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!