Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" svētdien ieņēma 126.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" otrajā posmā, kurā uzvaru svinēja vācietis Paskāls Akermans no "BORA - hansgrohe" vienības.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 205 kilometrus gara distance ar diviem kāpumiem pēdējos 50 kilometros. Uzvaru finiša spurtā svinēja Akermans, kurš pārspēja mājinieku favorītu Eliu Viviāni ("Deceuninck - Quick Step") un austrālieti Kelebu Evanu ("Lotto Soudal").

Lielā grupa finišēja pēc četrām stundām 44 minūtēm un 43 sekundēm, pirmajā desmitniekā finišējot arī diviem Neilanda komandas biedriem - sestais bija Dāvide Čimolai, bet devīto vietu ieņēma vēl viens itālis Kristians Sbaragli.

Tikmēr Neilands finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja vienu minūti un septiņas sekundes, latvietim ieņemot 126.pozīciju.

"Izvēlējos pareizo brīdi, kad sākt finiša spurtu - 250 metrus pirms finiša. Jūtos fantastiski, uzvarot savu pirmo lielo tūru posmu," pēc finiša teica Akermans.

Kopvērtējumā līderpozīciju ieņem pirmā posma uzvarētājs, slovēnis Primožs Rogličs no "Jumbo-Visma" komandas, kurš par 19 sekundēm apsteidz britu Edamu Jeitsu ("Mitchelton-Scott"). Tikmēr Neilands atpaliek divas minūtes un 14 sekundes, kas viņam dod 19.pozīciju.

Jauno braucēju ieskaitē Neilands pašlaik ir 26.pozīcijā.

Neilands "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73.vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16.pozīciju. Augstāko vietu viņš izcīnīja 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais.

Šī gada "Giro d'Italia" velobrauciens 21 posma garumā ilgs līdz 2.jūnijam. Šogad prestižās sacensības notiek jau 102.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!