Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš ceturtdien UCI Pasaules tūrē iekļautā Basku zemes velobrauciena ceturtajā posmā ieņēma attiecīgi 75. un 104.vietu.

Ceturtdien riteņbraucēji veica 189,2 kilometrus garu posmu ar finišu Francijas pierobežā. Pa ceļam uz finišu bija jāpārvar divi trešās kategorijas kāpumi un pa vienam otrās un pirmās kategorijas kāpumam.

Pēc pēdējā kāpuma izkristalizējās sešu vadošo riteņbraucēju grupu un posma uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā pārāks bija spānis Jons Izagirre ("Astana - Premier Tech"). Uz goda pjedestāla kāpa vēl viens mājinieks Peljo Bilbao ("Bahrain - Victorious") un amerikānis Brendons Maknaltijs (UAE), kurš kļuva par tūres kopvērtējuma līderi.

Vadošie pieci sportisti finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 17 minūtēm un septiņām sekundēm. Iepriekšējais velobrauciena līderis, slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") finišēja grupā, kas atpalika 49 sekundes.

Neilands ("Israel Start-Up Nation") un Skujiņš ("Trek - Segafredo") zaudēja 13 minūtes un 54 sekundes. Neilanda komandas biedrs Patriks Bevins no Jaunzēlandes bija pirmās lielās grupas augšgalā un izcīnīja septīto vietu, bet "Trek - Segafredo" aizvadīja pieticīgas sacensības, nevienam no sportistiem nefinišējot labāko četrdesmitniekā.

Tūres kopvērtējumā Maknaltijs tuvāko sekotāju Rogliču apsteidz par 23 sekundēm, bet vēl piecas sekundes atpaliek šodien ceturtajā vietā finišējušais dānis Jonas Vinegārds ("Jumbo-Visma"). Neilands zaudē 22 minūtes un 17 sekundes, kas dod 67.vietu, bet Skujiņš ar 26 minūšu un sešu sekunžu deficītu ir 78.pozīcijā.

Sacensībās plānoti seši etapi ar finišu Eibaras pilsētā. Tūres uzvarētājs, visticamāk, noskaidrosies pēdējā posmā, kas būs kāpumiem bagāts.

Pirms diviem gadiem Skujiņš Basku tūres kopvērtējumā ieņēma 39.vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!