Foto: Publicitātes attēli

Svētdienas rītā Austrālijas pilsētā Šepertonā aizvadīts Pasaules kausa BMX superkrosā 2. posms, kurā uzvaras guva Alise Viloubija un Konors Fīldss. No Latvijas sportistiem astotdaļfinālu sasniedza Kristens Krīgers un Vineta Pētersone, kuriem savās konkurencēs attiecīgi 32. un 31. vieta.

Elites vīru grupā otrā posma sacensībās pirmo kārtu abi latvieši – Kristens Krīgers un Helvijs Babris - pārvarēja ar pirmo piegājienu. Kristens, startējot vienā braucienā ar savu titulēto vienaudzi Niku Kimmanu, bija trešais, bet Helvijam Babrim citā braucienā ceturtā vieta. Babris startēja ļoti spēcīgā braucienā ar tādiem vīriem kā Davidu Grafu, Kaiju Sakakibaru un Jorisu Harmsenu.

1/16 daļfināla barjeru pārvarēja Kristens Krīgers, kurš savu vietu labāko četriniekā aiz trīs Austrālijas sportistiem, izkaroja trases laikā, jo pēc starta viņš bija sestajā pozīcijā. Jāņem vērā, ka Krīgers startēja no ārējā celiņa. Arī Babris, ņemot vērā pirmās kārtas brauciena rezultātu, startēja no ne tik parocīgā ārējā celiņa. Diemžēl trasē, cīnoties par labāku pozīciju, Helvijs piedzīvoja neveiksmi un finišu nesasniedza.

Astotdaļfinālā trenera Ivo Lakuča audzēknis Kristens Krīgers arī startēja no ārējā celiņa. "Mītavas kumeļu"/ AKSSC Valmiera sportists trasē atradās piektajā pozīcijā, tomēr ielauzties četriniekā neizdevās. Finišā sestā vieta. Sacensību noslēgumā tas deva 32. vietu starp 126 startējušajiem dalībniekiem.

Uzvarēja olimpiskais čempions Konors Fīldss no ASV, kurš finālā otrajā un trešajā vietā atstāja kolumbieti Alberto Karlosu Ramiresu un šveicieti Davidu Grafu. Kopvērtējumā līderis nu ir Fīldss, kuram seko Entonijs Dīns un otrajā posmā finālā netikušais Niks Kimmans.

Latvijas dāmām sacensības neiesākās kā iecerēts, jo ne Vinetai Pētersonei, ne Vanesai Buldinskai ar pirmo mēģinājumu neizdevās kvalificēties astotdaļfinālam. Vineta to spēja paveikt pēdējās cerības braucienā, kad tika gūta uzvara. Tikmēr Vanesa Buldinska ieņēma trešo vietu un tālāk netika.

Astotdaļfinālā, startējot no neērtā celiņa, Vineta trases laikā spēja būt uz neilgu brīdi atrasties pirmajā četriniekā, kas dotu vietu ceturtdaļfinālā. Tomēr trases otrajā pusē trenera Ģirta Kātiņa audzēkni apsteidza gan Ķīnas, gan arī Brazīlijas sportistes. "Silvas ziķeru/ AKSSC Valmiera" pārstāvei sestā vieta, kas lika noslēgt sacensības. Noslēgumā Vinetai 54 dalībnieču konkurencē 31. vieta.

Otro uzvaru divās dienās guva Alise Viloubija. Otrā vieta viņas tautietei no ASV Felicijai Stenčilai, bet trijnieku noslēdza francūziete Manona Valentino. Kopvērtējumā Viloubija pirmā, Saija Sakakibara no Austrālijas otrā, bet Valentino trešā.

Pasaules kausa trešais un ceturtais posms notiks nākamās nedēļas nogalē citā Austrālijas pilsētā – Batērstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!