Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraukšanas komandu "Rietumu-Delfin" pārstāvošais baltkrievs Sergejs Papoks ceturtdien izcīnīja desmito vietu smagajā "Maskavas Piecu apļu" (UCI kat.2.2) daudzdienu velobrauciena trešajā posmā.

Par 163,2 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva krievs Sergejs Lagutins no "RusVelo" komandas, bet labākie četri braucēji nākamos sportistus apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm. Savukārt Papoks un 16.vietu izcīnījušais viņa komandas biedrs Andžs Flaksis jau uzvarētājam zaudēja piecas minūtes un septiņas sekundes.

18.vietu izcīnīja Indulis Bekmanis ("Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com"), kurš atpalika par sešām minūtēm, bet pārējie latvieši zaudēja vairāk nekā desmit minūtes - 28.vietā finišēja Andris Smirnovs ("Rietumu-Delfin"), 32.vietu ieņēma Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com"), 34.vietā palika "Rietumu-Delfin" vienību pārstāvošais igaunis Pēters Prūss, 36.vietā finišēja Mārtiņš Savickis ("Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com"), bet 51.vietā distanci beidza vēl viens "Rietumu-Delfin" braucējs Armands Bēcis.

Kopumā finišu sasniedza un laika limitā iekļāvās 98 riteņbraucēji.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem pirmās trīs vietas ieņem "RusVelo" komandas krievu braucēji ar Andreju Solomeņņikovu priekšgalā. Papoks ir desmitais, zaudējot piecas minūtes un 12 sekundes. Flaksis kopvērtējumā pakāpies uz 14.vietu (+5:44), Bekmanis atrodas 20.pozīcijā (+6:37), bet Smirnovs ieņem 28.vietu (+10:57).

Vēl 33.vietu ieņem Bogdanovičs (+11:24), Prūss ir 36.vietā (+11:27), Savickis atrodams 40.pozīcijā (+12:17), bet Bēcis atrodas 47.vietā (+15:37).

"Maskavas Piecu apļu" velobrauciens četros posmos risināsies līdz piektdienai.

Tikmēr "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" pārstāvošie riteņbraucēji ceturtdien neveiksmīgi aizvadīja Azerbaidžānas velobrauciena otro posmu. Labāko rezultātu sasniedza lietuvietis Marus Bernatonis, kurš 187 kilometrus garajā kalnainajā distancē no uzvaru izcīnījušā slovēņa Primo Rogliča ("Adria Mobil") atpalika par 29 minūtēm un 16 sekundēm, kas deva 71.vietu.

Tāpat distancē līdz finišam tika arī Kaspars Serģis un Vitālijs Korņilovs, kuri ieņēma attiecīgi 127. un 130.vietu, atpaliekot par nedaudz vairāk kā 30 minūtēm.

Kopvērtējumā līderis ir austrālietis Viljams Klārks ("Drapac"), kurš 96.vietā esošo Bernatoni apsteidz par 41 minūti un 44 sekundēm, bet 43 minūtes zaudējošie Serģis un Korņilovs atrodas attiecīgi 127. un 130.vietā.

Komandu vērtējumā "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" atrodas 23.vietā starp 24 vienībām.

Azerbaidžānas velobrauciens piecos posmos ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!