Foto: Publicitātes foto
"Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas braucējs Mārtiņš Savickis svētdien izcīnīja otro vietu "Filter Kauss" ceturtā posma sacensībās, kas risinājās Hāpsalā.

Jau 129 kilometrus garās distances sākumā izveidojās 16 sportistu atrāviens, kurā atradās arī trīs "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas braucēji – Mārtiņš Savickis, Kaspars Serģis un Vitālijs Korņilovs.

Līdz pat simtajam kilometram atrāviens samērā saskaņoti sadarbojās un iekrāja ļoti nopietnu pārsvaru pār sekotājiem. Līdzko bija skaidri nojaušams, ka uzvarētājs tiks noskaidrots atrāvienā, sākās uzbrukumi ar mērķi vai nu aizbraukt solo vai sašķelt līderu grupu, bet ne īpaši sekmīgi.

15 km pirms finiša veiksmīgs izrāviens padevās "Peleton Scott" komandas pārstāvim Silvers Šulcs, kuru vairākkārtēji centās noķert "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" braucēji, bet, saprotot, ka pārējie atrāviena kompanjoni neizrāda interesi palīdzēt, tika mainīts plāns un piecus kilometrus pirms finiša uzbrukumā devās Mārtiņš Savickis, kuram kopā ar igauņu braucēju Peteru Tarvisu izdevās aizbēgt no sekotājiem un strauji pietuvoties līderim. Tomēr Šulca iekrātais handikaps bija pietiekams, lai viņš finiša līniju šķērsotu pirmais. Mārtiņš Savickis finišēja otrais, atpaliekot no uzvarētāja deviņas sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!