Foto: Shutterstock

Latvijas izlases riteņbraucējs Matīss Kaļveršs piektdien Polijā junioru velobraucienā "Zlote Koloz" izcīnīja uzvaru pirmajā posmā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Piektdienas vakarā Polijā sācies vairāku dienu garais junioru velobrauciens "Zlote Koloz". 80 kilometru garajā pirmajā posmā uzvaru guva Latvijas izlases un "RRS/ Belo CP" komandas sportists Kaļveršs, kamēr Kristiāns Belohvoščiks palika nepārspēts grupas finiša spurtā.

Pauguriem bagātā distancē aktīvu sniegumu demonstrēja Latvijas braucēji, īpaši no treniņnometnes Itālijā atgriezušies – Belohvoščiks un Kaļveršs. Trases otrajā daļā izveidojās izšķirošais atrāviens, kur starp trim dalībniekiem bija arī Kaļveršs.

Viss izšķīrās finiša spurtā, kurā ātrākais bija Kaļveršs. Trenera Raivja Belohvoščika audzēknis trasē pavadīja vienu stundu 57 minūtes un 29 sekundes. Otro vietu ieguva Lukašs Rikovskis no Polijas, bet trešais bija igaunis Gregors Koks.

Daniels Kučerjavijs tika ierindots augstajā desmitajā vietā.

Grupas finiša spurtā labākais bija Kristiāns Belohvoščiks, kuram 22. vieta. Kārlis Klismets finišēja 44.pozīcijā, 45. – Bruno Mārtiņš Binovskis, bet Mārtiņš Malsovs bija 70.vietā.

Sestdien noritēs sacensību otrais posms.

Sacensībām nav piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kategorija, tomēr velobrauciens pulcē spēcīgu Polijas un apkārtējo valstu dalībnieku sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!