Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien finišēja 65.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 15.posmā, bet uzvaru izcīnīja amerikānis Brendons Maknaltijs.

Pirms pēdējās atpūtas dienas līderpozīciju saglabāja francūzis Bruno Armirajs ("Groupama - FDJ"), kurš tuvākos sekotājus apsteidz par vairāk nekā minūti. Kopvērtējuma liktenis tiks izšķirts pēdējā nedēļā, kurā trīs no sešiem posmiem būs kalnu etapi.

Svētdien riteņbraucēji veica 195 kilometrus ar finišu Bergāmo, pārvarot četrus kategorizētos kāpumus.

Pirmās trīs vietas tika sadalītas no trīs sportistiem, kuri bija atrāviena grupā. Nevienam beigu fāzē neizdevās aizbraukt solo atrāvienā, tāpēc uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā, kurā nepārspēts bija Maknaltijs (UAE), viņam sekoja īrs Bens Hīlijs ("EF Education-EasyPost"), bet trešais bija itālis Marko Frigo ("Israel - Premier Tech"), kurš pirmais sāka sprintu.

Vadošā trijotne finišēja piecās stundās 13 minūtēs un 39 sekundēs, bet vienu minūti un 51 sekundi zaudēja Skujiņa komandas biedrs Bauke Molema no Nīderlandes ("Trek-Segafredo") un kolumbietis Einers Ruvio ("Movistar"). Armirajs finišēja 31 sekundi pēc grupas, kurā bija viņa tuvākie konkurenti kopvērtējumā.

Skujiņš bija grupā, kas zaudēja 14 minūtes un 43 sekundes. "Giro d'Italia" debitants Skujiņš vairākos posmos piedalījās ātrāvienos un šajā tūrē izcīnījis otro un trešo vietu, kā arī vēl trīs reizes finišējis pirmajā desmitniekā.

Armirajs vicelīderi Geraintu Tomasu no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 68 sekundēm, bet vēl divas sekundes zaudē slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"). Skujiņš, atpaliekot 21 minūti un 24 sekundes, ir 25.vietā. Latvietis ir piektais gan sprinteru vērtējumā, gan kalnu karaļa ieskaitē,

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!