Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien, 23. jūlijā, daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 20. posmā ieņēma 73. vietu, Krists Neilands finišēja 90. pozīcijā, kamēr tuvu uzvarai kopvērtējumā ir dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma").


Sestdien riteņbraucēji startēja 40,7 kilometrus garajā individuālajā braucienā.

Uzvarēja Vingegorda komandas biedrs no Beļģijas Vouts van Ārts, kurš dāni apsteidza par 19 sekundēm.

Vingegords teicami veica distanci, taču beigu posmā ar pakaļējo riteni iebrauca notekā, tomēr spēja izkļūt no situācijas bez smagākām sekām.

Viņš par astoņām sekundēm apsteidza galveno konkurentu cīņā par uzvaru kopvērtējumā un divu pēdējo gadu čempionu Tadeju Pogačaru no Slovēnijas ("UAE Team Emirates"), kurš finišēja trešais. Turpat bija arī vēl viens uzvaras kārotājs kopvērtējumā Geraints Tomass no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers"), kurš uzvarētājam zaudēja 32 sekundes, ieņemot ceturto vietu.

Skujiņš ("Trek-Segafredo") finišu sasniedza 73.vietā, no uzvarētāja rezultāta atpaliekot sešas minūtes un trīs sekundes.

Savukārt Neilands ("Israel - Premier Tech") piekāpās van Ārtam sešas minūtes un 41 sekundi, ierindojoties 90.vietā 138 sportistu konkurencē.

Kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma joprojām vadībā ir Vingegords, kurš Pogačaru apsteidz par trim minūtēm un 34 sekundēm, bet trešajā pozīcijā atrodas Tomass, kurš līderim zaudē jau astoņas minūtes un 13 sekundes.

Skujiņš ieņem 64.vietu (+3.18:19), bet Neilands - 81.vietu (3.47:07).

Svētdien sacensības Elizejas laukos beigsies ar 115,6 kilometru garu posmu, kura pirmajā pusē būs viens ceturtās kategorijas kāpums.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!