Foto: Trek - Segafedo komandas arhīvs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo" pirmdien finišēja lielajā grupā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres velobrauciena "Tirreno-Adriatico" priekšpēdējā - sestajā - posmā.

Par 195 kilometrus garā etapa uzvarētāju kļuva Francijas braucējs Žiljēns Alafilips no "Deceuninck-Quick Step" komandas, kurš finišēja pēc četrām stundām, 42 minūtēm un 11 sekundēm. Viņš šajā velobraucienā šogad tika pie otrās uzvaras.

Sprinta finišā francūzis apsteidza itāliešus Davidi Čimolai ("Israel Cycling Academy") un Eliu Viviāni ("Deceuninck-Quick Step").

Tikmēr Skujiņš ar uzvarētāju finišēja lielajā grupā, ierindodamies 45. pozīcijā. Lielajā grupā kopumā bija 63 riteņbraucēji.

Savukārt otrs Latvijas šosejas riteņbraucējs šajā velobraucienā Krists Neilands no "Israel Cycling Academy" komandas bija 127. vietā un grupā, kas no pirmās vietas atpalika par četrām minūtēm un 28 sekundēm.

Sestajā posmā līdz finišam tika 144 braucēji.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis joprojām ir brits Edams Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kurš par 25 sekundēm apsteidz slovēni Primoču Rogliču ("Jumbo-Visma"). Skujiņš ir četras minūtes un 41 sekundi lēnāks, kas viņam dod 16. vietu, bet Neilands atpaliek 48 minūtes un 20 sekundes, latvietim ieņemot 95. pozīciju.

Jauno riteņbraucēju ieskaitē Neilands ir 16. pozīcijā.

"Tirreno-Adriatico" velobrauciens septiņu posmu garumā noslēgsies otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!