Foto: AFP/Scanpix

No prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" svētdien diskvalificēts slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali no "Astana" komandas.

Kā ziņo sacensību rīkotāji, svētdien notikušā otrā posma laukā Nibali esot turējies pie "Astana" vienības automašīnas, kas viņu vilkusi.

Aptuveni 30 kilometrus pirms finiša vairāki braucēji piedzīvoja kritienu, viņu vidū esot arī itālim. Kā pēc etapa noslēguma tika konstatēts videomateriālos, Nibali, lai pēc iespējas ātrāk pietuvotos priekšā esošajam peletonam, izmantojis automašīnas palīdzību.

Tikmēr "Astana" komanda esot lūgusi "Vuelta Espana" tiesnešus piemērot itāļu riteņbraucējam maigāku sodu, taču viņi nolēmuši Nibali diskvalificēt no sacensībām.

Pašlaik 30 gadus vecais Nibali 2010. gadā kļuva par "Vuelta Espana" uzvarētāju, bet tāpat viņš spējis būt labākais arī "Tour de France" un "Giro d'Italia" velobraucienos.

Zīmīgi, ka pirms pieciem gadiem līdzīgu diskvalifikāciju izpelnījās pazīstamais brits Kristofers Frūme, kurš turējies pie motocikla.

Par svētdienas 158,7 kilometrus gara posma uzvarētāju tika kronēts Kolumbijas riteņbraucējs Johans Estevans Čavess no "Orica GreenEDGE" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!