Foto: Publicitātes foto

Trešdien Slovākijas kalnos turpinājās UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Okolo Slovenska". Par uzvarētāju 200 kilometrus garajā otrajā posmā kļuva ukraiņu riteņbraucējs Oleksandrs Polivoda no "Kolss Cycling team", bet ceturtais palika "Rietumu – Delfin" pārstāvis Andris Smirnovs, kurš bija ātrākais no lielās grupas. Tikmēr atrāvienos iesaistījās Andžs Flaksis un Krists Neilands, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Viens no Slovākijas tradīcijām bagātākajiem daudzdienu velobraucieniem "Okolo Slovenska" šogad norisinās jau 58. reizi. Tajā šoreiz startē arī Latvijas vadošā riteņbraukšanas vienība "Rietumu - Delfin", kuru pārstāv Andžs Flaksis, Andris Smirnovs, Andris Vosekalns, Krists Neilands, Sergejs Papoks un Pēters Prūss. Vakar notikušajā komandu braucienā "Rietumu - Delfin" sportisti uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Trešdien vairāk nekā 130 riteņbraucēji aizvadīja 200 kilometru garo otro posmu, kurā tika iekļauti arī virkne kāpumu un nobraucienu, kas no sportistiem prasīja daudz spēka. Distances laikā notika daudz atraušanās mēģinājumi. Tajos iesaistījās arī Latvijas riteņbraucēji. Vienā no distances posmiem no visiem vienatnē atrāvās Andžs Flaksis, kurš vadībā bija 30 kilometrus, tomēr vēlāk Eiropas U23 vicečempions tika noķerts. 70 kilometrus pirms finiša izveidojās nākamais atrāviens. Tajā starp desmit riteņbraucējiem bija arī Krists Neilands. Drīz vien no Neilanda grupas izdevās aizbēgt trijiem riteņbraucējiem - Oleksandram Polivodam ("Kolss Cycling team"), Kritianam Fajtam ("Adria Mobil") un Matijam Kvasinam ("Gourmetfein Simpoln Wels"). Kā vēlāk izrādījās, šo trio neviens vairs līdz finišam nepanāca.

Kuldīdznieks Krists Neilands tikmēr vēl trīs kilometrus pirms finiša, kopā vēl ar diviem konkurentiem, bija nākamajā grupā, tomēr peletons strauji tuvojās, 200 metrus pirms finiša arī noķerot otro grupiņu. Par posma uzvarētāju tikmēr kļuva ukrainis Polivoda, kurš distancē pavadīja 4 stundas 42 minūtes un 1 sekundi. Otrajā vietā finišēja slovēnis Fajts, bet trešais palika horvāts Kvasina.

Lielā grupā finiša līniju šķērsoja 36 sekundes aiz uzvarētāja. Tās galvgalī bija "Rietumu - Delfin" riteņbraucējs Andris Smirnovs, kurš finišēja ceturtajā vietā. Peletonā bija arī pārējie Latvijas komandas sportisti. 18. pozīcijā ierindojās Pēters Prūss, 32. bija Andris Vosekalns, 35. Andžs Flaksis, 39. Krists Neilands, 79. Sergejs Papoks. Smirnovs un Flaksis ieguva arī vērtīgos aktīvākā braucēja, bet Neilands kalnu karaļa punktus. 

Kopvērtējuma vadībā pirms atlikušajiem trijiem etapiem ir šī posma uzvarētājs Polivoda, kurš par 10 sekundēm apsteidz Fajtu, bet 19 sekundes uzvarētājam zaudē horvāts Kvasina. No mūsu sportistiem 18. pozīcijā ir Andžs Flaksis, 28. Andris Smirnovs, 29. Pēters Prūss, 30. Krists Neilands, 31. Sergejs Papoks, 59. Andris Vosekalns. 

Ceturtdien tiks aizvadīts 173 kilometru garais trešais posms ar virkni kāpumiem distancē. Velobrauciens noslēgsies sestdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!