Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" piektdien ierindojās salīdzinoši augstajā 67.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 19.posmā.

Smukulis 178 kilometrus garā posma finišā par divām minūtēm un 33 sekundēm piekāpās sacensību uzvarētājam Filipam Žilbēram no Beļģijas ("BMC Racing"), kurš distanci veica četrās stundās 56 minūtēs un 25 sekundēs.

Lielāko daļu sportistu Smukulis apsteidza par vairāk nekā minūti.

Otrajā vietā šajā posmā finišēja kopvērtējuma vicelīderis Alehandro Valverde no Spānijas ("Movistar"), kurš Žilbēram zaudēja vien pašā finišā, bet trešais bija cits spānis un Smukuļa komandas biedrs Daniels Moreno.

Savukārt velobrauciena kopvērtējuma līderis - spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank") - ieņēma desmito vietu, uzvarētājam zaudējot trīs sekundes.

Pēc dramatiskā 17.posma, kurā tikpat kā noskaidrojās šīgada sacensību čempions, situācija kopvērtējumā nav būtiski mainījusies. Līderpozīcijā atrodas Kontadors, kurš par minūti un 35 sekundēm apsteidz Valverdi, bet divas minūtes un 21 sekundi zaudē vēl viens spānis Hoakims Rodrigess ("Katjuša").

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 118.vietu, Kontadoram zaudējot divas stundas 41 minūti un 49 sekundes.

Kā ziņots, Kontadors šajās sacensībās startē pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

Kopumā velobraucienā tiks veikts 21 posms.

Jau ziņots, ka Smukulis nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs.
Vienīgais Latvijas pārstāvis šosejas riteņbraukšanā Londonā bija Aleksejs Saramotins, kurš ieņēma 55.vietu grupas braucienā.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem "Vuelta Espana" sacensībās piedalījās Saramotins, kurš, cīnoties ar veselības problēmām, noslēguma kopvērtējumā ieņēma 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!