Foto: RIA Novosti/Scanpix



Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv Krievijas komandu "Katjuša", pirmdien piedalījās centrālajā atrāvienā Beneluksa reģionā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Eneco Tour" pirmajā posmā, bet noslēgumā ieņēma 118.vietu.

181,9 kilometrus garā posma atrāvienā bija devušies Smukulis, kā arī beļģi Lorēns de Vrēse ("Wanty-Groupe Gobert") un Kenets Vanbilsens ("Topsport Vlaanderen"), pēc 42 kilometriem šim braucēju trio izveidojot astoņu ar pusi minūšu pārsvaru.

Vēl 60 kilometrus pirms finiša viņu pārsvars bija nepilnas piecas minūtes, tomēr vairākas komandas lielajā grupā kurināja tempu, turklāt 35 kilometrus pirms finiša peletonu sadalīja lietus un vējš. Ja vēl 40 kilometrus pirms finiša bēgļu pārsvars bija nedaudz virs trim minūtēm, desmit kilometrus vēlāk tas samazinājās līdz pusotrai minūtei, bet vēl trīs kilometrus vēlāk bija jau zem minūtes. Izmisīgi turoties priekšgalā, 19 kilometrus pirms finiša Smukulis piedzīvoja kritienu, kas ļāva peletonam viņu noķert.

Kritieniem bagātajos pēdējos kilometros par uzvarētāju sprinta finišā kļuva "Astana" komandu pārstāvošais itālis Andrea Gvardīni.

Tikmēr Smukulis distanci noslēdza grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 53 sekundes.

Kopvērtējumā, pateicoties starpfinišos nopelnītām bonusa sekundēm, Smukulis ieņem 117.vietu, līderpozīcijā esošajam Gvardīni zaudējot divas minūtes un 58 sekundes.

UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā velobraucienā būs septiņi posmi, un tas noslēgsies svētdien.

Iepriekšējā mēnesī Smukulis otro reizi karjerā piedalījās prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", mokošās sacīkstes noslēdzot ar kopvērtējumā ieņemtu 100.vietu. No uzvaru izcīnījušā itāļa Vinčenco Nibali ("Astana") viņš atpalika par trim stundām, 43 minūtēm un 25 sekundēm.

Vēl šosezon Smukulis pēc "Eneco Tour" velobrauciena aizvadīs vienas dienas sacīkstes Hamburgā, bet pēc tam plānota došanās uz sacīkstēm Kanādā. Septembrī sportists uzsāks gatavošanos pasaules čempionātam, kur komandu sacensībās "Katuša" cer iesaistīties cīņā par medaļām.

Smukulis "Tour de France" sacīkstēs piedalījās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startējis slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!