Foto: Publicitātes foto

Latvijas pārstāvis Gatis Smukulis ceturtdien izcīnīja septīto vietu I Eiropas spēļu individuālajās sacensībās šosejas riteņbraukšanā.

Vīriešiem individuālajā braucienā bija jāveic 51,6 kilometru gara distance, kas sadalīta divos apļos ar dažādiem asiem pagriezieniem, kas no sportistiem prasīja papildus uzmanību. Šeit 40 startējušie dalībnieki bija sadalīti trīs plūsmās. Gatis Smukulis trasē devās otrajā plūsmā.

Pirmo kontrolatzīmi (12,9 km) 28 gadus vecais Latvijas sportists veica pēc 16 minūtēm un 33 sekundēm, kas bija 10. rezultāts. Lieliski smiltenietis veica nākamos 12 kilometrus, kur viņam jau trešais ātrākais laiks starp visiem startējušajiem sportistiem. Atlikušajās kontolatzīmēs Gatis centās turēt uzņemto tempu, uzrādot 11., 5. un 18. rezultātu. Finišā viņa rezultāts – 1 stunda 1 minūte un 55 sekundes. Treneru Jāņa Akmentiņa un Jāņa Veides audzēknis izcīnīja septīto vietu, kas jāvērtē kā atzīstams sniegums. No labāko sešinieka Smukuli šķīra vien 0,5 sekundes. Šo pozīciju aizņēma viņa komandas biedrs Antons Vorobjovs, kurš bija spiests arī trases laikā mainīt sava velosipēda ratu.

Uzvarētājs, baltkrievs Vasils Kirijenka iekļāvās stundā - 59:36,03.

I Eiropas spēļu sudrabs holandietim Stefam Klementam (1:00:46,08), bronza - spānim Luisam Leonam Sančesam Gilam (1:01:08,90).

Lietuvas pārstāvis Ignats Konovaliks finišēja 12. vietā (1:02:44,62), bet Igaunijas sportists Risto Raids izstājās.

Rīta pusē sievietes individuālajā braucienā veica 25,8 kilometru garu distanci, kas tika izvietota vienā aplī. Trenera Toma Flakša audzēkne Dana Rožlapa trasē devās kā astotā. Pirmo atzīmi pēc 2,9 kilometriem Dana sasniedza kā 15. Turpinājumā Talsos augusī sportiste uzlaboja savas pozīcijas, nākamajā kontrolatzīmē pakāpjoties uz 12. pozīciju, līderei un pazīstamajai nīderlandietei Ellenai Van Dijkai piekāpjoties par 2 minūtēm un 45 sekundēm.

Finišu Rožlapa sasniedza pēc 35 minūtēm un 18 sekundēm. Tas 30 dalībnieču konkurencē deva cienījamo 12. vietu. No čempiones Ellenas Van Dijkas latviete atpalika par 2 minūtēm un 52 sekundēm. Sportistes vidējais ātrums distancē bija 43,8 kilometri stundā. Mūsu riteņbraucēja bija ātrākā no baltietēm. Lietuvietei Ausrinei Trebaitei 18. rezultāts, kamēr igaunietei Līsi Ristī 24. pozīcija. Otro vietu izcīnīja ukrainiete Hanna Soloveja, kura uzvarētājai zaudēja 37 sekundes, bet trešā palika vēl viena nīderlandiete Annemika Van Vleutena, savai tautietei piekāpjoties par 1 minūti un 7 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!