Foto: F64

Izcīnītā bronzas medaļa pirmajās Eiropas spēlēs ir svarīgāka par zelta godalgām iepriekšējos čempionātos, uzskata pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste, cīkstone Anastasija Grigorjeva.

"Lai arī piedalījos visās paredzētajās treniņnometnēs un veicu nepieciešamo sagatavošanās procesu, bija morāli grūti sagatavoties Eiropas spēlēm," sarunā ar aģentūru LETA pauda Grigorjeva. "Tāpēc izcīnītā bronzas medaļa šajās sacensībās man ir svarīgāka par iepriekš izcīnītajām zelta godalgām Eiropas čempionātos."

Kā ziņojām, Grigorjeva pirmajās Eiropas spēlēs piedalījās brīvās cīņas svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, kur arī izcīnīja Latvijai pirmo medaļu šajās turnīrā. Duelī par trešo vietu Latvijas sportiste ar 3:1 pārspēja Zviedrijas sportisti Hennu Johansoni.

"Protams, man prieks par izcīnīto medaļu. Visa atbildība par šīm sacensībām bija uz maniem pleciem, esmu gandarīta par rezultātu," minēja sportiste. "Uzskatu, ka medaļu esmu pelnījusi, bija ieguldīts milzīgs darbs."

Tā kā sacensības Eiropas spēlēs bija arī Eiropas čempionāts, šī ir piektā medaļa, kuru Grigorjeva izcīnījusi kontinenta sacensībās. Iepriekš Latvijas sportiste trīs reizes kļuvusi par čempioni, bet vienreiz izcīnījusi sudraba medaļu.

"Apzinoties, kā gāja iepriekšējos gados, iespējams, no manis gaidīja ko vairāk, taču neviens sportists uz vietas nestāv, visi attīsta savas prasmes," izteicās Latvijas labākā sportiste. "Man bija morāli grūts periods pirms Eiropas spēlēm, tāpēc iepriekš zināju, ka priecāšos par jebkuru medaļu."

Pērn Grigorjeva ieguva arī pirmo godalgu - bronzas medaļu - pasaules meistarsacīkstēs. Šogad septembrī gaidāmajā pasaules čempionātā sportiste vēlas parādīt visu savu ieguldīto darbu.

"Pasaules čempionātā vēlos parādīt to darbu, pie kā strādāju katru dienu," skaidroja Grigorjeva. "Pirms pasaules čempionāta jāatgūst pārliecība par saviem spēkiem. Nav savas cīņas, kaut kur stāvu, kaut kā baidos."

Grigorjeva norādīja, ka ar fizisko kondīciju Eiropas spēlēs viss bija kārtībā, taču jānobriest morāli un jāatgūst tehniskā bāze. "Jāatgūst tā cīņas maniere, kas bija iepriekš. Līdz pasaules čempionātam palikuši nepilni trīs mēneši, neko jaunu neizgudrosim."

Kā vienu no iemesliem, kāpēc pasliktinājās tehniskā bāze, Grigorjeva minēja, ka pēdējo pusgadu nebija trenera, kas ar viņu strādātu.

"Ar Sergeju Kursīti vairs nestrādājam kopā personisku iemeslu dēļ. Tas skar tikai mūs abus," atzina sportiste. "Nedomāju, ka medijiem ir jāatklāj kas vairāk. Cerams, nākamos rezultātus tas neietekmēs."

Grigorjeva paskaidroja, ka pašlaik tiek veiktas pārrunas ar kādu ārzemju speciālistu, taču, lai panāktu vienošanos, ir jāsaņem atļauja par savstarpējo sadarbību no potenciālā trenera nacionālās federācijas.

"Nav īsti mans darbs meklēt treneri, mūsu sporta veidā vispār ir diezgan grūti atrast cilvēku, ar ko strādāt," minēja Eiropas spēļu medaļniece. "Protams, ir viens ārzemju speciālists padomā, taču neko konkrētu nestāstīšu, kamēr nebūs panākta vienošanās. Latvijā neviena tik laba speciālista kā Kursītis nav, tāpēc meklēju speciālistu ārzemēs. Ar šo potenciālo treneri man ir labas attiecības, viņš mani saprot. Šis cilvēks man ir autoritāte, kurā ieklausīšos."

Pašlaik Grigorjeva plāno nedaudz atpūsties. Sportiste vēl nav izdomājusi, vai startēs 10. jūlijā paredzētajās sacensībās Spānijā, taču noteikti vēlas piedalīties turnīrā Polijā, kas plānots jūlija beigās.

"Piedalīšos nevis rezultāta dēļ, bet lai izjustu sacensību garu," skaidroja Grigorjeva. "Nav izlemts arī tas, kurās treniņnometnēs gatavošos nākamajiem startiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!