Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas riteņbraucēja Līna Svarinska ceturtdien Austrijas pilsētā Insbrukā ieņēma 41. vietu pasaules čempionātā grupas braucienā juniorēm, bet 56. pozīcijā palika cita Latvijas sportiste Daniela Leitāne.

Par uzvarētāju 70,8 kilometru garajā distancē kļuva mājiniece Laura Štīgere (attēlā centrā), kura finišēja pēc stundas, 56 minūtēm un 26 sekundēm. Viņa finiša spurtā pārspēja Marī le Nē no Francijas, bet bronza tika Simonai Boilārai no Kanādas.

Līderu grupā bija četras sportistes, kuras tuvākās sekotājas pārspēja par 14 sekundēm.

Svarinska uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 56 sekundes, bet Leitāne bija vēl minūti un astoņas sekundes lēnāka.

Finišu sasniedza 93 sportistes, bet deviņas izstājās.

Vēlāk ceturtdien grupas braucienu šosejā aizvadīs juniori, kur dalībnieku vidū ir arī Alekss Krasts, kurš otrdien individuālajā braucienā bija 52. vietā.

Jau ziņots, ka pirmdien individuālajā braucienā Svarinska ieņēma 36., bet Leitāne 45. vietu.

Latviju pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā pārstāv kopumā pieci sportisti, jo elites vīriešu grupā valsts godu aizstāvēs Toms Skujiņš un Krists Neilands. Skujiņš svētdien komandu sacensībās ar "Trek-Segafredo" vienību bija septītais, bet trešdien individuālajā braucienā ierindojās 44.vietā.

Elites vīru grupas brauciena sacensības liels izaicinājums būs ikvienam to dalībniekam. 265 kilometru garās distances pirmā daļa vedīs līdz Insbrukai, bet tad tiks veikti apļi pa pilsētas un apkārtnes ceļiem. Katrā aplī tiks iekļauts viens stāvs vairākus kilometrus garš kāpums un tam sekojošs tehnisks nobrauciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!