Foto: AFP/Scanpix

Kolumbietis Rigoverto Urans svētdien uzvarēja ar drāmu pilnā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā etapā, kurā pēc kritieniem izstājās austrālietis Ričijs Porte un kopvērtējuma otrajā pozīcijā esošais brits Geraints Tomass.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja cits britu sportists Kriss Frūms, tomēr viņam sāpīgs trieciens bija, ka sacensībās vairs nevarēs palīdzēt komandas biedrs Tomass.

Aizvadītajā posmā, kas bija pirmais nopietni kalnainais šī gada velobraucienā, finišu visātrāk sasniedza sešu sportistu grupa, triumfējot "Cannondale-Drapac" vienību pārstāvošajam Uranam. Aiz viņa sekoja mājinieks Varēns Bargijs ("Sunweb") un "Sky" vienību pārstāvošais Frūms, kurš distances laikā tika pie četrām bonusa sekundēm.

Vairāk nekā minūti zaudēja divkārtējais sacensību vicečempions kolumbietis Nairo Kvintana ("Movistar"), tomēr tas bija labāk nekā pērn kopvērtējumā piekto vietu guvušajam Portem (BMC), kurš, atrodoties līderu grupā, 20 kilometrus pirms finiša nobrauca no asfalta un krita, bet pēc tam viņam virsū uztriecās īrs Denjels Mārtins ("Quick-Step Floors"). Portes ritenis pēc kritiena novēlās no dziļas aizas, bet pats sportists kādu laiku palika nekustīgs, tomēr vēlāk tika paziņots, ka viņš ir pie samaņas.

Pirms tam arī uz slidenā asfalta posmā kritienu bija piedzīvojis Tomass, kurš, visticamāk, ir lauzis atslēgas kaulu.

Neskatoties uz diviem kritieniem, Mārtins finišu spēja sasniegt otrajā grupā, kas atpalika par minūti un 15 sekundēm.

Kopvērtējumā tagad Frūms par 18 sekundēm apsteidz itāli Fabio Aru ("Astana"), bet trešais ir francūzis Romēns Bardē ("AG2R La Mondiale"), kurš zaudē 51 sekundi. Viņi svētdien finišēja attiecīgi piektajā un ceturtajā pozīcijā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 104.reizi un turpināsies līdz 23.jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013. gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!