Foto: EPA/Scanpix/LETA
Amerikāņu šosejas riteņbraucējs Bens Kings no "Dimension Data" otrdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" ceturtajā posmā, kamēr līdera krekliņu saglabājis polis Mihals Kvjatkovskis.

Kings otrdien bija labākais nedaudz vairāk kā 160 kilometrus garajā posmā, par divu sekunžu tiesu apsteidzot Kazahstānas riteņbraucēju Ņikitu Staļnovu ("Astana").

Abi bija pēdējie palikušie braucēji no dienas centrālā atrāviena.

Kingam šī ir pirmā uzvara kādā no lielo tūru posmiem.

Savukārt trešo vietu otrdien izcīnīja francūzis Pjērs Rolāns no "EF Education First-Drapac p/b Cannondale" komandas, kurš uzvarētājam piekāpās par 13 sekundēm.

Tikmēr kopvērtējuma līderis Kvjatkovskis otrdien bija 13.vietā, zaudējot vairāk nekā trīs minūtes, tomēr viņam tik un tā izdevies saglabāt pirmo pozīciju kopējā ieskaitē.

Pēc četriem veiktiem posmiem Kvjatkovskis par septiņām sekundēm apsteidz vācieti Emanuelu Buhmanu ("BORA - hansgrohe"), kamēr trešais ir brits Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" vienības, kurš no līdera atpaliek par desmit sekundēm.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalīsies Lielbritānijas tūrē, kas sāksies svētdien.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!