Foto: Publicitātes foto
Piedaloties visām vadošajām Latvijas riteņbraukšanas komandām, kā arī viesiem no ārzemēm, ir sācies "XSPORTS KAUSA" izcīņa, kuras pirmajā posmā Biķernieku trasē triumfēja Emīls Liepiņš ("Alpha Baltic/Unitymarathon.com").

Kopumā uz 71 km distances starta stājās 160 sportisti no Latvijas, Krievijas, Itālijas un pat Kolumbijas. Piedalījās visas vadošās Latvijas komandas, kā arī valsts čempions grupas braucienā Aleksejs Saramotins.

Brauciens sākās, kā jau bija paredzēts, ar ļoti lielu vidējo ātrumu un daudz atraušanās mēģinājumiem. Brauciena laikā tika izspēlēti četri starpfiniši, kur sportisti cīnījās par sponsoru sagādātajām balvām un punktiem aktīvākā braucēja vērtējumā.

Starpfiniši:
"ORBEA balva" – Armands Bēcis ("Rietumu Delfin")
"Multipower" balva – Aristīds Ratti ("Team Wit")
"Jacobs Creek" balva – Andris Smirnovs ("Rietumu Delfin")
"Bosch" balva – Armands Bēcis ("Rietumu Delfin")

Interesantākie notikumi risinājās pēc pēdējā starpfiniša, kad braucējiem bija atlikuši vairs tikai četri apļi līdz finiša līnijai. No vadošās grupas izdevās atrauties septiņiem sportistiem, kuri ātri vien sasniedza 45 sekunžu pārsvaru, bet, tuvojoties finišam, atpalikusī grupa ar "Rietumu Delfin" komandu priekšgalā sāka kurināt tempu un strauji tuvoties vadošajiem sportistiem, taču nesekmīgi, līderus līdz finišam tā arī neizdevās saķert.

Tā uzvaru "XSPORTS KAUSS" pirmajā posmā izcīnīja Emīls Liepiņš ("Alpha Baltic/Unitymarathon.com"), pavisam nedaudz apsteidzot Ivo Viļumovu ("XSPORTS CYCLING TEAM") un Itālijas sportistu Fausto Fonīni ("Team Wit").

Aktīvākais braucējs pēc pirmā etapa – Armands Bēcis ("Rietumu Delfin").

Nākošais "XSPORTS KAUSA" posms paredzēts 15. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!