Šodien dzimšanas dienu svin 1970.gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas īpašniece šķēpa mešanā, viena no visu laiku labākajām Latvijas šķēpa metējām, bijusī Latvijas rekordiste Ināra Ošiņa.
1971.gada pavasarī Adlerā viņa vecās konstrukcijas šķēpu aizmeta 58,52 m tālu, kas bija jauns Latvijas rekords. Tālāk par Ošiņu vecās konstrukcijas šķēpu Latvijā ir metušas tikai sešas sportistes. Ināras Ošiņas tēvs ir savulaik slavenais latviešu motošosejnieks Kārlis Ošiņš.

1982.gadā francūziete Mišela Mutona kļuva par pirmo sievieti, kas uzvarēja vienā pasaules rallija čempionāta smagākajiem posmiem – Akropoles rallijā. Mutona brauca ar "Audi Quattro" auto, bet viņas stūrmane bija Fabricija Ponsa. Mutona ir visu laiku labākā ralliste starp sievietēm un vienīgā, kas spēkojās par pasaules čempiones titulu.

1982.gadā viņa uzvarēja četros pasaules čempionāta rallijos (bez Akropoles vēl arī Sanremo, Portugālē un Brazīlijā), turklār Portugāles rallijā viņā bija pirmā 18 ātrumposmos cīņā ar tādām rallija zvaigznēm kā Toivonens, Mikola, Rērls, Vitmans... Tajā gadā Mutona pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņēma otro vietu aiz vācieša Valtera Rērla. Kopš 1988. gada Mutona rīko tā saukto "Čempionu braucienu" rallistiem, kurā piedalās visi pasaules labākie rallija meistari.

1975.gadā futbola karalis Pele parakstīja līgumu ar Ņujorkas "Cosmos" komandu uz trim gadiem par 11 miljoniem ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!