Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lielākajām zvaigznēm Filadelfijas "76ers" līderis Alens Aiversons karjeru turpinās Denveras "Nuggets", otrdien paziņoja "Nuggets".

Darījumā "76ers" ieguva Andrē Milleru, Džo Smitu un divas pirmās kārtas izvēles tiesības 2007.gada jauno spēlētāju "draftā". Kopā ar 31 gadu veco Aiversonu uz "Nuggets" pārgāja arī Ivans Makfarlins.

Vienošanās starp abām komandām noslēgta tikai dažas dienas pēc tam, kad NBA par izraisīto kautiņu uz 15 spēlēm diskvalificēja "Nuggets" uzbrukuma līderi Karmelo Entoniju.

Tādējādi "Nuggets" rindās tagad spēlēs pasaules spēcīgākās līgas pagaidām abi rezultatīvākie basketbolisti - Entonijs un Aiversons. Entonijs šosezon vidēji spēlē ir guvis 31,6 punktus, bet Aiversons - 31,2 punktus.

"Ceru, ka viņi pacels šo komandu citos augstumos," pēc vienas no NBA pēdējā laika ievērojamākās vienošanās panākšanas teica "Nuggets" viceprezidents Rekss Čepmens.

Pirms divām nedēļām Aiversons pieprasīja "76ers" vadībai viņu aizmainīt uz citu klubu un kluba viceprezidents piekrita NBA zvaigznes prasībām. Tomēr, neskatoties uz Aiversona nozīmi komandas uzbrukumā, "76ers" vadība, kamēr notiek darījums, neļāva viņam spēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!